Terug naar het overzicht

28 augustus 2022

Met Teams Meetings kunnen gebruikers nu gedeelde inhoud in een apart venster plaatsen

Microsoft Teams heeft een aantal nieuwe functies uitgebracht voor gebruikers van openbare previews. Microsoft heeft aangekondigd dat de Teams-desktopapp deelnemers aan vergaderingen nu gedeelde inhoud in een apart venster kunnen plaatsen.

Volgens Microsoft zou de mogelijkheid om gedeelde vergaderinhoud (zoals PowerPoint Live, Whiteboard en scherm delen) uit te klappen een welkome aanvulling moeten zijn voor mensen die een opstelling met meerdere monitoren gebruiken. Deze vensters kunnen worden aangepast en indien nodig worden verplaatst.

De nieuwe pop-outervaring in Microsoft Teams wordt echter ondersteund op moderne Windows- en macOS-apparaten met specifieke hardwaremogelijkheden. Het bedrijf is van plan om deze functie in de toekomst naar meer apparaten te brengen. “De meeste moderne apparaten met medium en high-end hardware ondersteunen het uitklappen van inhoud in een gedeeld venster tijdens vergaderingen,” legde het bedrijf uit.

microsoft-teams-pop-out-gedeelde-inhoud

Gedeelde inhoud weergeven in Microsoft Teams-vergaderingen

Om deze functie uit te proberen, moeten gebruikers deelnemen aan een vergadering vanuit de Bureaublad-apps van Microsoft Teams (Windows of macOS) als presentator of deelnemer. Nadat de presentator de inhoud heeft gedeeld, klikt u op de knop Pop-out op de werkbalk van de vergadering.

Gebruikers kunnen op de knop “X” in de rechterbovenhoek klikken om in het venster met gedeelde inhoud te verschijnen. Als alternatief is het ook mogelijk om op de knop Negeren te klikken die wordt weergegeven nadat het delen van inhoud door de presentator is beëindigd.

Verbeteringen in de bruikbaarheid van meldingen tijdens vergaderingen

De Microsoft Teams-desktopapp heeft ook bruikbaarheidsverbeteringen voor meldingen tijdens vergaderingen uitgerold. Zoals te zien is in de onderstaande schermafbeelding, hebben de meldingen nu een consistent ontwerp en verschijnen ze bovenaan in het midden van de vergaderingsfase.

microsoft-teams-in-meeting-notifications-1024x576

Microsoft merkt op dat deze wijziging van toepassing is op verschillende meldingen tijdens de vergadering, zoals opgeheven handen, opname en transcriptie gestart en het einde van vergaderingsmeldingen. De verbeterde meldingen tijdens vergaderingen moeten gebruikers helpen belangrijke informatie te begrijpen en onnodige afleidingen te verminderen.

Momenteel zijn deze nieuwe mogelijkheden beschikbaar in Teams in openbare preview en deze update zal naar verwachting in september algemeen beschikbaar zijn. Voor het geval je het hebt gemist, de Microsoft Teams-app voor macOS krijgt ook ondersteuning voor Apple Silicon Macs.

Bron: petri

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.