Terug naar het overzicht

05 augustus 2022

Microsoft Teams is eindelijk geoptimaliseerd om native op Apple Silicon te draaien

Meer dan twee jaar nadat Apple de overgang van Intel naar Apple Silicon voor de Mac aankondigde, wordt Microsoft Teams eindelijk bijgewerkt om native op die Macs te draaien. Het bedrijf kondigde deze uitrol aan in een blogpost en zei dat het “toegewijd is aan innovatie en toegewijd aan de Mac.”

Enigszins schokkend, zelfs twee jaar te laat, zegt Microsoft dat deze update de komende maanden “in stappen” naar klanten zal worden uitgerold. Dus zelfs als je Microsoft Teams op een Apple Silicon Mac hebt draaien, zul je deze update niet noodzakelijkerwijs snel ontvangen.

Bron: Microsoft

Zodra de update uw Microsoft Teams-app bereikt, zegt het bedrijf echter dat u een “aanzienlijke prestatieverbetering” en verbeteringen in de efficiëntie kunt verwachten. Microsoft schreef het volgende in een blogpost die vandaag is gepubliceerd:

We rollen een universele binaire versie van Teams van productiekwaliteit uit, wat betekent dat deze native op de hele Mac-line-up zal draaien, inclusief die met Apple-silicium. Voor Mac-gebruikers betekent dit een aanzienlijke prestatieverbetering, wat zorgt voor een efficiënt gebruik van apparaatbronnen en een geoptimaliseerde Teams-ervaring, zelfs bij gebruik van meerdere monitoren met hoge resolutie tijdens gesprekken of vergaderingen.

Microsoft zet zich in voor innovatie en zet zich in voor de Mac, dus we zijn verheugd om dit naar onze Mac-gebruikers te brengen. Alle Mac-gebruikers worden automatisch geüpgraded met hun meest recente update naar Teams. De algemeen beschikbare (GA) versie van de native Teams-app op Mac met Apple silicon wordt de komende maanden in stappen uitgerold naar klanten.

Microsoft is in april begonnen met het bètatesten van een versie van Teams die is geoptimaliseerd voor Apple Silicon. Als opfrisser kunnen Macs aangedreven door Apple Silicon drie verschillende soorten applicaties uitvoeren:

  • iPhone- en iPad-apps op de Mac via de Mac App Store
  • Apps die door De Rosetta 2-vertaling lopen, waarmee gebruikers apps kunnen uitvoeren die zijn gemaakt voor Intel Macs op Apple Silicon, waarbij apps soms beter presteren in Rosetta met M1 dan met Intel, zegt Apple
  • Universele apps zijn apps die zijn gebouwd voor Apple Silicon- en Intel-processors en kunnen worden gedownload van de Mac App Store of van internet.

Eenmaal volledig beschikbaar, zal deze nieuwe versie van Microsoft Teams een “universeel” binair bestand zijn, wat betekent dat dezelfde versie native kan worden uitgevoerd op Macs met Apple Silicon en Intel-machines. Misschien moet je gewoon een paar maanden wachten voordat het je apparaten raakt.

Bron: 9to5mac

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.