Terug naar het overzicht

19 juni 2022

Met Microsoft Teams kunnen gebruikers nu notities en bestanden naar zichzelf verzenden

Microsoft Teams krijgt een nieuwe update waarmee gebruikers een speciale chat met zichzelf kunnen maken. De chat met zelffunctie werd voor het eerst aangekondigd op Ignite 2021 en is eindelijk begonnen met de uitrol naar Teams desktop- en mobiele gebruikers.

Microsoft benadrukt dat de nieuwe chat met zelffunctie is ontworpen om gebruikers te helpen georganiseerd te blijven, en deze mogelijkheid is ook beschikbaar op Slack. Net als gewone chats kunnen gebruikers zichzelf berichten, notities, bestanden, afbeeldingen en video’s sturen. De functie kan handig zijn voor het maken van concepten om snelle ideeën / herinneringen vast te leggen en te voorkomen dat gebruikers per ongeluk onvolledige berichten verzenden.

“Voorheen kon de gebruiker zichzelf niet direct berichten sturen. Er waren echter tijdelijke oplossingen waarbij een gebruiker een vergadering met zichzelf kon starten en de vergaderingschat kon gebruiken als een zelfchat. Een andere oplossing was als iedereen in een groepschat vertrok en de gebruiker er alleen was”, legde het bedrijf uit in een bericht op het Microsoft 365-beheercentrum.

Hoe de chat met zelffunctie in Microsoft Teams te gebruiken

Om de chat met zelffunctie uit te proberen, moeten gebruikers de nieuwste Microsoft Teams-update op hun apparaat installeren. Klik op het pictogram Nieuwe chat in Teams boven aan de chatlijst. Typ ten slotte de naam in het veld Aan om een gesprek met uzelf te starten.

Het is belangrijk op te merken dat gebruikers niet meer mensen aan deze speciale chat kunnen toevoegen om er een groepschat van te maken. Wel is het mogelijk om een Loop component in de chat te maken en deze te delen met andere collega’s voor samenwerking. Gebruikers kunnen de naam van deze Teams-chat niet wijzigen.

Microsoft verwacht de nieuwe chatervaring in Teams eind deze maand algemeen beschikbaar te maken. Voor het geval je het hebt gemist, Microsoft heeft ook nieuwe AI-aangedreven audio- en videoverbeteringen uitgebracht voor Microsoft Teams. Deze omvatten echo-onderdrukking, degalm, onderdrukking van achtergrondruis en inhoudsspecifieke optimalisaties.

Bron: Petri

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.