Terug naar het overzicht

14 juni 2022

Nieuwe Microsoft Teams AI-functie kan de behoefte aan een headset doden

Alle nieuwe AI-functies in Microsoft Teams zijn nu beschikbaar.

Het voortdurende gebruik van AI om gesprekken in Microsoft Teams te verbeteren, levert verbeteringen op verschillende gebieden op, zei het bedrijf maandag. Hier is een belangrijke: u hebt uw computerheadset misschien niet meer nodig.

Microsoft begon jaren geleden op dit gebied te werken en voegde de mogelijkheid toe om achtergrondgeluiden uit andere gesprekken, blaffende honden, enzovoort te filteren. Maandag schetste het Teams-team verschillende andere verbeteringen in zowel spraak als video die worden uitgerold.

Ten eerste zei Microsoft dat het betere prestaties heeft kunnen bereiken tijdens Teams-gesprekken waarbij gebruikers geen headset gebruiken. Microfoons en luidsprekers worden vaak dicht bij elkaar op een laptop geplaatst en ze kunnen gemakkelijk een feedbacklus maken omdat inkomende audio van een luidspreker werd ontvangen van een microfoon en vervolgens opnieuw werd uitgezonden, daarom worden headsets tegenwoordig gebruikt.

Microsoft zei dat het in staat is geweest om die feedback te elimineren door echo-onderdrukking, waardoor de noodzaak voor een headset is geëlimineerd. Het gebruikt ook wat het weet van de kamer waarin u zit om ook de audiokwaliteit te verbeteren. Deze subtiele degalm zou moeten helpen om achtergrondecho’s tot het verleden te laten behoren, zei Microsoft.

Microsoft voegt meer bedieningselementen toe om je uiterlijk te verfraaien tijdens Teams-gesprekken
Bron: Microsoft

Microsoft zei dat het ook AI heeft gebruikt om tweerichtingsgesprekken te verbeteren, waardoor een gebruiker kan onderbreken om een vraag te stellen. Teams gebruikt nu AI om de stem van een gebruiker beter op te pikken, waardoor een gebruiker terug kan praten met een deelnemer.

Om eerlijk te zijn, microsoft heeft niet expliciet beweerd dat de computerheadset dood is. Maar door veel van de nieuwe audioverbeteringen te trompetteren, ondermijnt het zeker het argument dat je een extra $ 40 tot $ 100 of zo moet uitgeven om je stem duidelijker te maken tijdens videogesprekken.

Ook video is verbeterd. Teams biedt nu een functie om de verlichting van je webcam automatisch aan te passen, zodat je er beter uitziet in een Teams-vergadering. Teams zullen ook een zachte focus toevoegen wanneer het denkt dat het je er ook beter uit zal laten zien. Ten slotte heeft Teams ook een nieuwe functie geïmplementeerd om de inhoud die u deelt te optimaliseren, zodat video soepel wordt gestreamd en stilstaande beelden scherpere details bieden.

Microsoft heeft in het verleden ook andere AI-gestuurde functies geïmplementeerd, zoals een AI-gestuurde Eye Contact-functie die de indruk wekt dat je aandachtig naar de persoon met wie je praat.

Microsoft test deze functies soms op specifieke apparaten; Eye Contact werd bijvoorbeeld oorspronkelijk gelanceerd als een functie die specifiek is voor de Surface Pro X. In april bracht Microsoft een functie uit voor de Surface Laptop Studio genaamd Voice Clarity, die automatisch het volume van je vastgelegde stem aanpast als je je van de microfoon afwendt of door de kamer loopt. U kunt hieronder een Microsoft-video bekijken met Voice Clarity.

Bron: pcworld

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.