Terug naar het overzicht

18 juni 2022

Microsoft Defender wordt gelanceerd op Windows, macOS, iOS en Android

Microsoft 365-abonnees krijgen een nieuw beveiligingsdashboard

Microsoft heeft op 16 juni een nieuwe Defender-cyberbeveiligingsapp voor Windows, macOS, iOS en Android gelanceert. Hoewel de softwaregigant de Defender-naam al jaren gebruikt voor zijn antivirusbescherming, is deze nieuwe platformonafhankelijke Microsoft Defender-app ontworpen voor individuen als meer een vereenvoudigd dashboard dat gebruikmaakt van bestaande antivirussoftware of extra apparaatbescherming biedt.

Microsoft Defender is vanaf vandaag beschikbaar voor Microsoft 365 Personal- en Family-abonnees en de functies verschillen per platform. Op iOS en iPadOS is er bijvoorbeeld geen antivirusbescherming en biedt de app in plaats daarvan enkele webphishing-beveiligingen naast een dashboard met waarschuwingen voor andere apparaten.

Op Android bevat Microsoft Defender antivirusbescherming en de mogelijkheid om te scannen op schadelijke apps. De app scant ook links om bescherming tegen webphishing te bieden. Microsoft Defender op Windows werkt meer als een dashboard in plaats van te proberen de ingebouwde Windows-beveiligingsapp te vervangen. U kunt uw bestaande antivirusbescherming van Norton, McAfee of andere leveranciers bekijken en beveiligingsbeveiligingen op verschillende apparaten beheren en bekijken.

microsoftdefender_mobile
Microsoft Defender op iOS.  Afbeelding: Microsoft

Microsoft Defender bevat ook beveiligingswaarschuwingen en tips voor meerdere apparaten, hoewel de tips alleen beschikbaar zijn op Windows en macOS.

De app voelt alsof het voor velen overbodig zal zijn, maar het zal handig zijn voor diegenen die familieleden en meerdere apparaten in een eenvoudig dashboard willen beschermen. Microsoft belooft dat er ook meer functies op komst zijn.

“De uitbreiding van ons beveiligingsportfolio met Microsoft Defender voor particulieren is de natuurlijke en opwindende vooruitgang in onze reis als beveiligingsbedrijf”, zegt Vasu Jakkal, corporate vice president van Microsoft Security. “Dit is nog maar het begin. Naarmate we verder kijken, zullen we doorgaan met het samenbrengen van meer beveiligingen onder één dashboard, inclusief functies zoals bescherming tegen identiteitsdiefstal en een veilige online verbinding.”

Bron: theverge

Meer weten?

Neem contact op

Gerelateerde
blogs

Naar alle blogs

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.