Terug naar het overzicht

31 mei 2022

Met Microsoft Teams kun je binnenkort kiezen waar bestanden worden gedownload

Teams zullen eindelijk ondersteuning bieden bij het kiezen van een voorkeursmap voor gedownloade bestanden.

Wat u moet weten

  • Met Microsoft Teams kun je binnenkort een gewenste downloadlocatie voor je bestanden kiezen.
  • Momenteel wordt inhoud die is gedownload via Microsoft Teams weergegeven in de map Downloads van een computer.
  • De nieuwe functie zou al deze maand kunnen komen, maar dat tijdsbestek is niet in steen gebeiteld.

Microsoft Teams is een populaire communicatieclient die door honderden miljoenen mensen wordt gebruikt. Het platform ondersteunt berichten, oproepen, videovergaderingen en andere vormen van virtuele samenwerking. Wat het niet ondersteunt, althans op dit moment, is het selecteren van een specifieke map voor gedownloade bestanden. Daar lijkt in de nabije toekomst verandering in te komen.

“Teams stelt gebruikers nu in staat om de standaard downloadlocatie te selecteren waar ze hun bestanden willen downloaden”, luidt het stappenplan. “Dit is alleen van toepassing op de desktopclient. Teams op het web blijven de instelling in de browser respecteren.”

De optie zou al deze maand kunnen komen, maar releasetermijnen op de Microsoft 365 Roadmap zijn niet vast. Aangezien we al eind mei zijn, is het waarschijnlijk dat de mogelijkheid om een gewenste downloadmap te kiezen in een toekomstige maand zal aankomen.

Wanneer de functie wordt uitgerold, is deze beschikbaar op de Windows- en Mac-versies van Teams. De Microsoft 365 Roadmap vermeldt geen vergelijkbare functionaliteit voor mobiele apparaten. De webversie van Teams volgt al de standaard downloadlocatie van uw browser.

Bron: windowscentral

Meer weten?

Neem contact op

Gerelateerde
blogs

Naar alle blogs

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.