Microsoft Teams videovergadering met 49 deelnemers

Hoe u iedereen kunt zien in een Microsoft Teams-videovergadering

Inhoudsopgave

Na lang wachten kunt u met Microsoft Teams nu videostreams van iedereen in een vergadering tegelijkertijd bekijken. In de meeste gevallen zal het iedereen zijn, maar helaas kunnen zeer grote teams nog steeds pech hebben – Microsoft beperkt de ondersteuning nu tot 49 deelnemers, een sprong voorwaarts ten opzichte van de vorige 9.

Om deze nieuwe lay-out in te schakelen, klikt u op het pictogram “…” rechtsboven in een Teams-vergadering. Kies “Grote galerij” in het menu dat verschijnt om uitgebreide ondersteuning voor deelnemers in te schakelen.

Als deze modus is geselecteerd, zullen Teams maximaal 49 deelnemers in een 7 × 7-raster op uw scherm weergeven. Het raster wordt dynamisch geschaald, afhankelijk van het werkelijke aantal gasten – het begint bij 2 × 2, dan 3 × 3, gevolgd door de nieuwe lay-outs 4 × 5, 6 × 5 en 7 × 7. Teams passen automatisch de grootte van het raster aan als mensen toetreden en vertrekken.

Net als bij de vorige limieten voor vier en negen sprekers, kiest Teams mensen om weer te geven op basis van of hun camera is ingeschakeld en of ze onlangs hebben gesproken. Als u toch in een vergadering terechtkomt met meer dan 49 personen, schakelen mensen het netwerk in en uit op basis van wie het meest bijdraagt.

Als u de optie Grote galerij niet ziet, controleert u of er daadwerkelijk meer dan tien mensen in de vergadering zijn. Het wordt pas beschikbaar wanneer ten minste tien personen hun camera hebben ingeschakeld. Er is geen manier om Grote galerij aan het begin van de vergadering in te schakelen, dus u moet eraan denken om deze zelf in te schakelen zodra de elfde deelnemer heeft toegevoegd.

Bron: Onmsft

Deel dit bericht:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on email