Terug naar het overzicht

15 september 2020

Hoe u iedereen kunt zien in een Microsoft Teams-videovergadering

Na lang wachten kunt u met Microsoft Teams nu videostreams van iedereen in een vergadering tegelijkertijd bekijken. In de meeste gevallen zal het iedereen zijn, maar helaas kunnen zeer grote teams nog steeds pech hebben – Microsoft beperkt de ondersteuning nu tot 49 deelnemers, een sprong voorwaarts ten opzichte van de vorige 9.

Wat zijn de nieuwe weergavefuncties in Teams?

  • Nieuw venster: vergaderingen en telefoongesprekken worden geopend in een apart venster zodat je ze gemakkelijk in een 2e scherm kunt plaatsen
  • 3 x 3 weergave: 9 deelnemers tegelijk weergeven
  • Samen-modus: of ‘houd modus samen’ voor een weergave van maximaal 49 deelnemers
  • Hand opsteken functie Voeg je eigen achtergrond toe: bij ‘achtergrondeffecten toevoegen’ kun je je eigen achtergrond uploaden
  • Focussen op één deelnemer: je kunt een persoon ‘pinnen’ zodat deze in het grote geheel blijft
  • Een vergadering verlaten of beëindigen

Hoe krijg je in teams iedereen in beeld?

Om in teams online alle deelnemers in beeld te krijgen, moet eerst de ‘Nieuwe vergaderervaring’ worden ingeschakeld.

Klik in het hoofdscherm rechtsboven in Teams op je persoonlijke profiel en ga naar ‘Instellingen’
Vink de optie ‘Nieuwe vergaderervaring inschakelen’ aan:

Na het herstarten van Microsoft Teams wordt de nieuwe vergadermodus geactiveerd en start een vergadering in een nieuw scherm. Via ‘meer opties’ (de drie puntjes) kun je tijdens een videovergadering gebruik maken van de nieuwe functionaliteiten.

Hoe kan je iedereen zien in Microsoft Teams?

Om deze nieuwe lay-out in te schakelen, klikt u op het pictogram “…” rechtsboven in een Teams-vergadering. Kies “Grote galerij” in het menu dat verschijnt om uitgebreide ondersteuning voor deelnemers in te schakelen.

Togheter mode grote galerij

Als deze modus is geselecteerd, zullen Teams maximaal 49 deelnemers in een 7 × 7-raster op uw scherm weergeven. Het raster wordt dynamisch geschaald, afhankelijk van het werkelijke aantal gasten – het begint bij 2 × 2, dan 3 × 3, gevolgd door de nieuwe lay-outs 4 × 5, 6 × 5 en 7 × 7. Teams passen automatisch de grootte van het raster aan als mensen toetreden en vertrekken.

Net als bij de vorige limieten voor vier en negen sprekers, kiest Teams mensen om weer te geven op basis van of hun camera is ingeschakeld en of ze onlangs hebben gesproken. Als u toch in een vergadering terechtkomt met meer dan 49 personen, schakelen mensen het netwerk in en uit op basis van wie het meest bijdraagt.

Als u de optie Grote galerij niet ziet, controleert u of er daadwerkelijk meer dan tien mensen in de vergadering zijn. Het wordt pas beschikbaar wanneer ten minste tien personen hun camera hebben ingeschakeld. Er is geen manier om Grote galerij aan het begin van de vergadering in te schakelen, dus u moet eraan denken om deze zelf in te schakelen zodra de elfde deelnemer heeft toegevoegd.

Update:

Het aantal mensen in een vergadering (kunnen chatten en bellen) is maximaal 300.

Met View kunnen maximaal 10.000 luisteraars deelnemen aan een vergadering waarin de organisator een E3/E5/A3/A5 SKU-licentie heeft.

Opmerking: voor overheidsteams (GCC, GCC High, DoD) is de limiet nog steeds 250.

Bron: Onmsft

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.