Terug naar het overzicht

24 juli 2021

Microsoft Teams lost eindelijk deze hoofdpijn van Office-bestanden op

Teams-gebruikers kunnen binnenkort Office-bestanden openen in een browser of zelfstandige apps.

Microsoft Teams is een samenwerkingsplatform en Microsoft Office-integratie is een van de belangrijkste functies. Als je momenteel met bestanden in Teams werkt, is het openen van bestanden zoals document (Docx) en PowerPoint (ppt) eenvoudig. U moet op het bestand klikken en het wordt automatisch geopend in de browser.

Microsoft Teams dwingt momenteel zijn eigen ingebouwde Office-viewer of webversie van Office af, maar dit zal binnenkort veranderen op Windows en macOS. In de nabije toekomst kun je het bestand openen in een browser, Teams desktop-app of zelfstandige Office-apps. Met de aankomende update van Microsoft Teams kunnen gebruikers een standaardoptie instellen voor het openen van bestanden via Teams.

De optie wordt aangeboden voor Microsoft Word-, Excel- en PowerPoint-apps. Als u ervoor kiest om het bestand te openen in de Office-viewer van Microsoft Teams, slaat het platform automatisch wijzigingen op in het oorspronkelijke bestand, maar dit gebeurt mogelijk niet als u de bestanden opent in oudere Office-desktop-apps.

Microsoft Teams Office.jpg

Zoals je kunt zien in de bovenstaande schermafbeelding, kun je de standaardinstelling wijzigen door naar Instellingen> Algemeen te gaan. Blader op het volgende scherm omlaag naar het gedeelte Bestanden en u ziet een nieuw vervolgkeuzemenu. Als u op het vervolgkeuzemenu klikt, kunt u kiezen tussen deze opties:

  • Teams: Office-viewer wordt automatisch binnen Teams-client om gebruikers te helpen bij het bekijken van documenten of presentaties.
  • Desktop-app: Microsoft Teams opent automatisch de Office-client op Windows of macOS.
  • Browser: Microsoft Teams opent automatisch documenten in Office web, maar gebruikers kunnen het bestand niet wijzigen.

U kunt ook op de optie met drie stippen naast het gedeelde bestand klikken en direct de standaardselectie wijzigen, zoals weergegeven in het onderstaande scherm.

Standaard Office-app voor Teams

Of u kunt zelfs de standaard Office-integratie beheren vanuit het gedeelte “Bestanden” van Microsoft Teams.

Office-integratie in Teams

Microsoft Teams PowerPoint-vertaling

De functie voor het vertalen van dia’s van Microsoft Teams voor PowerPoint Live-presentatie wordt nu uitgerold naar gebruikers in het productiekanaal. Deze functie werd voor het eerst aangekondigd in mei en is nu algemeen beschikbaar voor gebruikers.

Zoals de naam al doet vermoeden, stelt Microsoft Teams deelnemers eindelijk in staat om hun dia’s zelf te vertalen. De vertaaloptie wordt alleen aangeboden als de presentatie wordt aangedreven door de PowerPoint Live-functie van Microsoft Teams. Het bedrijf is van plan negentien talen te ondersteunen, zoals Engels, Spaans, Duits, Frans, Hindi en Chinees.

PowerPoint-vertaling in Teams

Naast een verbeterde integratie van Office-apps werkt Microsoft ook aan een nieuwe webgebaseerde Teams-client voor Windows 11 en Windows 10. In tegenstelling tot de huidige Teams-app biedt de nieuwe Teams 2.0 betere prestaties en minder instellingen/besturingselementen, maar het zal in eerste instantie worden geoptimaliseerd voor consumenten.

Bron: windowslatest

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.