Terug naar het overzicht

06 september 2020

Het Amerikaanse leger blijft bij Microsoft voor een cloudcontract van $ 10 miljard.

Het Amerikaanse ministerie van Defensie zei vrijdag dat het vasthoudt aan zijn besluit om een ​​cloud computing-contract van $ 10 miljard aan Microsoft te gunnen, ondanks de beweringen van Amazon dat president Donald Trump het proces op ongepaste wijze heeft beïnvloed.

Na een tweede blik op de voorstellen voor het “JEDI” -contract voor cloud computing, concludeerde het Pentagon opnieuw dat Microsoft de voorkeur heeft.

“Het voorstel van Microsoft vertegenwoordigt nog steeds de beste waarde voor de regering”, zei de afdeling in een verklaring, eraan toevoegend dat het “gretig is om deze mogelijkheid aan onze mannen en vrouwen in uniform te leveren.”

Het contract kan echter nog niet doorgaan omdat een bevel van een federale rechtbank het in de wacht heeft gezet terwijl Amazon een rechtszaak aanspant over hoe het bieden werd afgehandeld, merkte het Pentagon op.

“We waarderen het dat de DoD na een zorgvuldige beoordeling heeft bevestigd dat we de juiste technologie en de beste prijs hebben aangeboden”, aldus Microsoft.

“We zijn klaar om aan het werk te gaan en ervoor te zorgen dat degenen die ons land dienen, toegang hebben tot deze broodnodige technologie.”

Het 10-jarige Joint Enterprise Defense Infrastructure (JEDI) -programma zal er uiteindelijk voor zorgen dat alle militaire afdelingen informatie delen in een cloudgebaseerd systeem dat wordt gestimuleerd door kunstmatige intelligentie.

Amazon heeft beweerd dat het van de deal was uitgesloten vanwege de vendetta van Trump tegen het bedrijf en zijn CEO Jeff Bezos.

De ondernemer, die ook eigenaar is van The Washington Post, is een veelvoorkomend doelwit van de Amerikaanse president, die beweert dat de krant vooringenomen tegen hem is.

Amazon vraagt ​​Trump en andere topfunctionarissen om getuigenissen over de redenen voor het toekennen van de lucratieve deal aan Microsoft.

Amazon beweerde in een blogpost dat de herevaluatie van biedingen door de DoD een “do-over” was om Microsoft een gebrekkig voorstel te laten herstellen, zodat Amerikaanse functionarissen “een gebrekkige, bevooroordeelde en politiek corrupte beslissing konden valideren”.

“Er is een terugkerend patroon in de manier waarop president Trump zich gedraagt ​​wanneer hij wordt opgeroepen om iets flagrants te doen: eerst ontkent hij het te hebben gedaan, dan zoekt hij naar manieren om het opzij te schuiven, om de aandacht ervan af te leiden en pogingen om het onderzoek uit te stellen uit. it, ”zei Amazon in de post.

“En dan belandt hij hoe dan ook met een verdubbeling van de flagrante daad.”

Amazon werd beschouwd als de belangrijkste kanshebber om technologie voor JEDI te leveren, waarbij Amazon Web Services de cloud computing-arena domineert en het bedrijf al geclassificeerde servers levert aan andere overheidsinstanties, waaronder de CIA.

Amazon voerde in gerechtelijke documenten aan dat de keuze van het Pentagon voor Microsoft raadselachtig was, zo niet vanwege Trump’s herhaalde ‘vastberadenheid om, in de woorden van de president zelf,’ Amazon te neuken ‘.

Het protest dat is ingediend bij de Amerikaanse Court of Federal Claims, dringt erop aan dat de biedingen van de rivaliserende JEDI opnieuw worden geëvalueerd.

Bron: AFP

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.