Terug naar het overzicht

24 juli 2021

Hands-on met Windows 11 build 22000.100

De nieuwste Insider-build van Windows 11 biedt ondersteuning voor de Chat-ervaring, mogelijk gemaakt door Microsoft Teams.

Wat je moet weten

 • Windows 11 build 22000.100 is onlangs uitgerold naar Insiders in het Dev Channel.
 • De build biedt ondersteuning voor de nieuwe Chat-ervaring, mogelijk gemaakt door Microsoft Teams.

Windows 11 build 22000.100 is onlangs uitgerold naar Insiders in het Dev Channel. De build biedt ondersteuning voor de Chat-ervaring mogelijk gemaakt door Microsoft Teams en een aantal andere wijzigingen en verbeteringen.

Hier zijn enkele van de functies:

Meer afgeronde hoeken in de taakbalk.

Updates voor het Widgets-paneel.

Nieuwe animaties in de Microsoft Store.

Verbeterde contextmenu’s in Microsoft Edge, Verkenner en andere delen van Windows 11.

De Chat-ervaring mogelijk gemaakt door Microsoft Teams.

Hier is alles wat nieuw is in de build, zoals beschreven door Microsoft:

 • We zijn begonnen met het uitrollen van Chat van Microsoft Teams naar Insiders in het Dev Channel. Niet iedereen zal het meteen zien.
 • Het uitklapmenu met verborgen pictogrammen in de rechterbenedenhoek van de taakbalk is bijgewerkt om overeen te komen met de nieuwe beelden van Windows 11. (Let op: het ziet er misschien niet goed uit na het bijwerken naar deze build – schakelen tussen twee thema’s lost het probleem op).
 • De flyout met verborgen pictogrammen op de taakbalk is bijgewerkt met de nieuwe Windows 11-beelden.
 • We hebben de mogelijkheid toegevoegd om snel toegang te krijgen tot de instellingen voor Focushulp rechtstreeks vanuit het Berichtencentrum.
 • U hebt snel toegang tot de instellingen voor Focushulp rechtstreeks vanuit het Berichtencentrum.
 • Wanneer een achtergrondactiviteit van een app aandacht vereist, knippert de app op de taakbalk om uw aandacht te trekken. In Windows 11 hebben we dit ontwerp geüpdatet zodat het nog steeds je aandacht trekt, maar met een kalmerende behandeling die de impact van ongerechtvaardigde afleiding minimaliseert. Het subtiele knipperen stopt uiteindelijk en je ziet een licht rode achterplaat en een rode pil onder het app-pictogram dat blijft aangeven dat een achtergrondactiviteit je aandacht nodig heeft. Laat ons weten wat je denkt!
 • Een licht rode achterplaat van het app-pictogram en een rode pil onder het pictogram geven aan dat een achtergrondactiviteit uw aandacht nodig heeft.
 • Het pictogram van het aanraaktoetsenbord in de taakbalk is aangepast om meer consistent te zijn met de grootte van de andere pictogrammen in de hoek van de taakbalk.
 • De agenda-flyout van de taakbalk klapt nu volledig in wanneer u op de chevron in de bovenhoek klikt om u meer ruimte te geven voor meldingen.
 • In de nieuwste Microsoft Store-update die naar Insiders wordt uitgerold, hebben we navigatie in onze nieuwe Microsoft Store snel en leuk gemaakt. Wanneer u een app of film selecteert waarin u bent geïnteresseerd, ziet u mogelijk enkele animaties die u helpen bij te houden wat u aan het browsen bent. Probeer het eens, we hopen dat je het net zo leuk vindt als wij.

Bron: windowscentral

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.