Terug naar het overzicht

18 juli 2021

Microsoft onthult eerste Windows 365-prijzen voor pc’s in de cloud

Microsoft kondigde deze week zijn nieuwe Windows 365-service aan, maar het bedrijf zei dat het de prijsopties pas zou bespreken als de cloud-pc’s op 2 augustus worden gelanceerd. Nu heeft Microsoft per ongeluk één prijsoptie onthuld, waarmee bedrijven een virtuele Windows-pc in de cloud kunnen gebruiken voor $ 31 per gebruiker, per maand.

De prijsoptie werd 14 juli onthuld tijdens een Microsoft Inspire-sessie, toen het bedrijf liet zien hoe bedrijven zich kunnen aanmelden voor de service. Voor het maandelijkse abonnement van $ 31 biedt Microsoft twee CPU’s, 4 GB RAM en 128 GB opslagruimte. Dit maakt deel uit van de Windows 365 Business-optie, ontworpen voor bedrijven met minder dan 300 gebruikers.

“Dit is een prijs voor slechts één SKU. Microsoft zal veel meer opties hebben, zowel in termen van configuraties als prijspunten, om te delen wanneer het product op 2 augustus algemeen beschikbaar komt”, zei een Microsoft-woordvoerder in een verklaring.

Microsoft’s Windows 365-prijzen.

Dit is niet de goedkoopste optie, aangezien Microsoft ook een enkele CPU, slechts 2 GB RAM en 64 GB opslagruimte zal aanbieden. Het is niet duidelijk of de Enterprise-versies van dezelfde Cloud PC-specificaties hetzelfde geprijsd zijn als de Business-versies of dat er een korting is voor grotere organisaties.

Het is moeilijk om deze prijzen rechtstreeks te vergelijken met het Azure Virtual Desktop-aanbod van Microsoft of zelfs met concurrenten zoals Citrix en Amazon WorkSpaces, omdat er vaak extra kosten zijn voor rekenkracht of gebruikte bandbreedte. Microsoft heeft Windows 365 zo ontworpen dat het eenvoudig toegankelijk is voor bedrijven, en de prijsstructuur omvat alle licentierechten, gebruik en rekenkracht.

Citrix biedt virtuele desktoptoegang voor ongeveer $ 30 per maand, maar de prijs varieert afhankelijk van de contractduur en het aantal gebruikers. Amazon biedt een virtuele Windows-pc met twee CPU’s, 4 GB geheugen en 50 GB opslagruimte voor
$ 35 per maand.

Afgezien van de prijs heeft Microsoft ook wat meer details over Windows 365 aangeboden, inclusief de verschillende pc-configuraties en ondersteunde functies. Dit is waar bedrijven uit kunnen kiezen:

Elke cloud-pc heeft ook toegang tot een indrukwekkende internetverbinding, met downloadsnelheden van 10 Gbps en uploadsnelheden van 4 Gbps. Microsoft onderzoekt ook de mogelijkheid om video en andere multimedia om te leiden in virtuele sessies. Natuurlijk is de beste manier om Windows 365 te ervaren door verbinding te maken vanaf een bestaande Windows-pc, aangezien functies zoals meerdere monitoren (maximaal 16), USB, Teams AV-omleiding en ondersteuning voor scanners alleen beschikbaar zijn als u verbinding maakt vanuit Windows .

Microsoft is van plan om Windows 365 op 2 augustus volledig te lanceren, dus we zullen binnen drie weken alle prijsopties kennen.

Bron: theverge

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.