Terug naar het overzicht

11 april 2022

Extra Microsoft Teams-functies komen naar de webclient

Microsoft bereidt een update voor zijn online samenwerkingsplatform Teams voor die de kloof tussen de desktop-app en de webclient zal helpen dichten.

Zoals uitgelegd in een nogal cryptische roadmap entry, zal de “moderne vergaderervaring” binnenkort beschikbaar worden gesteld aan degenen die toegang hebben tot Microsoft Teams via hun webbrowser.

“Deze update voor de ‘moderne vergaderervaring’ brengt functies die momenteel beschikbaar zijn op desktop naar het web. Dit omvat de moderne weergaven van het vergaderpodium, zoals dynamische weergave, grote galerij en samenmodus, evenals de mogelijkheid om tussen die selecties te schakelen. Daarnaast zijn er updates voor de pre-join-ervaring en de control bar”.

Microsoft Teams voor het web

Microsoft begon in februari met het testen van de “moderne vergaderervaring” op het web, maar bereidt zich nu voor op een volledige uitrol in juni, waarna gebruikers van de Teams-webapp toegang hebben tot dezelfde breedte aan functionaliteit als iedereen.

Meer specifiek zullen webgebruikers profiteren van functies zoals de grote galerijweergave, waarmee maar liefst 49 mensen tegelijk op het scherm kunnen verschijnen, en de Together-modus, die alle deelnemers op een gemeenschappelijke virtuele achtergrond plaatst.

De update geeft webclientgebruikers ook nieuwe  presentatieopties in de vorm van Dynamic View, een functie waarmee elementen van het vergaderscherm kunnen worden verplaatst en aangepast, afhankelijk van de inhoud die wordt gedeeld.

Ten slotte biedt de Teams-webapp gebruikers nieuwe opties op de bestemmingspagina vóór de vergadering, waardoor het gemakkelijker wordt om audio- en videobronnen te selecteren voordat ze in een sessie inbellen.

Meer in het algemeen kan de update worden gezien als onderdeel van de inspanningen van Microsoft om ervoor te zorgen dat de vergaderervaring consistent is voor alle Teams-gebruikers, ongeacht welke client of hardware ze gebruiken om in te bellen. Naast de aankomende web-app-update heeft het bedrijf een aantal toevoegingen gedaan met dit doel voor ogen.

In de afgelopen weken heeft Microsoft bijvoorbeeld de uitbreiding van de transcriptiefunctie aangekondigd voor klanten die Teams op een virtuele machine uitvoeren, en een update die de vergaderervaring op Mozilla Firefox zal verbeteren. En eerder onthulde het bedrijf plannen om belangrijke toegankelijkheidsfuncties aan te bieden aan een breder scala aan aanwezigen.

Bron: techradar

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.