Terug naar het overzicht

06 april 2022

Microsoft Teams update voor Mozilla Firefox-browser

Firefox-gebruikers krijgen eindelijk wat liefde voor Microsoft Teams

Het gebruik van Microsoft Teams in Mozilla Firefox zou binnenkort een veel leukere ervaring kunnen zijn nadat was aangekondigd dat een aantal belangrijke functies eindelijk naar de browser zouden komen.

Het bedrijf heeft gezegd dat het werkt aan het brengen van wat het noemde “verbeterde ondersteuning voor vergaderingen” voor Teams-gebruikers die met de Firefox-browser willen werken.

Dit omvat volledige audio- en screensharing-ondersteuning voor alle Microsoft Teams-vergaderingen die worden uitgevoerd in Firefox, dat tot nu toe moeite had om gebruikers in staat te stellen de videoconferentietool volledig te gebruiken.

Microsoft Teams en Firefox

In de Microsoft 365-roadmap (opent in nieuw tabblad) wordt gezegd dat de update nog steeds in ontwikkeling is, maar het bedrijf zegt dat deze eind april moet worden uitgerold, wat betekent dat gebruikers niet te lang hoeven te wachten.

Firefox was een van een aantal browsers die Microsoft Teams-oproepen niet volledig konden ondersteunen (opent in een nieuw tabblad), naast Safari en Internet Explorer.

Iedereen die probeert deel te nemen aan een Teams-vergadering met Firefox, wordt doorverwezen naar het downloaden van de desktopclient van de software, een wat langer proces waardoor u te laat zou kunnen worden voor een oproep.

Hoewel sommige gebruikers van deze browsers mogelijk hebben kunnen deelnemen aan een Microsoft Teams-oproep, zouden ze te maken hebben gehad met een mogelijk gebrek aan video of audio, evenals met het ontbreken van het delen van desktops, vensters en apps.

Indien beschikbaar, zegt Microsoft dat de verbeterde ervaring beschikbaar zal zijn voor alle Teams-gebruikers in de Firefox-browser over de hele wereld. De laatste gegevens suggereren dat Teams meer dan 270 miljoen maandelijkse actieve gebruikers (MAU’s) heeft verzameld, tegenover minder dan 50 miljoen dagelijkse actieve gebruikers voordat de pandemie begon.

Microsoft Teams heeft de afgelopen maanden regelmatig updates en upgrades gehad, omdat het bedrijf ervoor wil zorgen dat zijn platform op de hoogte blijft.

Het nieuws volgt op een vergelijkbare recente update van het bedrijf waaruit blijkt dat Microsoft Teams-apps binnenkort beschikbaar zullen zijn op Office.com en de Office voor Windows-app, aangezien het bedrijf ernaar streeft het bereik van zijn videoconferentieservice verder uit te breiden. Dit zou de gebruikerservaring voor Teams-klanten over de hele wereld moeten helpen verbeteren, wat betekent dat het niet langer nodig is om tussen platforms te schakelen om specifieke apps te gebruiken.

Bron: techradar

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.