Terug naar het overzicht

28 mei 2022

Een van de meest langverwachte Microsoft Teams-functies is bijna hier

Deel je Teams-kanalen met klanten en partners

Microsoft bereidt een belangrijke update voor Teams voor die een reeks nieuwe samenwerkingsmogelijkheden voor bedrijven zal ontsluiten.

Volgens een nieuw item in de Microsoft 365-productroadmap is het bedrijf bijna klaar om zijn nieuwe Teams Connect-functie voor gedeelde kanalen voor alle klanten uit te brengen, na het lanceren van een beperkte preview in maart 2022.

Met de functie kunnen organisaties externe gebruikers uitnodigen in een gedeelde Microsoft Teams-omgeving, waardoor de deur wordt geopend voor zakelijke samenwerking met klanten en partners.

Gedeelde kanalen in Microsoft Teams

Hoewel Microsoft Teams sinds het begin van de pandemie enorm veel succes heeft gehad – nu meer dan 270 miljoen maandelijkse actieve gebruikers – heeft het platform zich tot nu toe voornamelijk gericht op interacties tussen collega’s.

De komst van gedeelde kanalen van Teams Connect zal de service echter ook veranderen in een hub voor samenwerking tussen bedrijven, met veilige omgevingen waarin meerdere partijen videovergaderingen kunnen houden en berichten, bestanden en andere gegevens kunnen uitwisselen.

“Samenwerking op de werkplek is steeds digitaler en cloudgebaseerd geworden. En in onze onderling verbonden wereld moeten we samenwerken met mensen buiten onze eigen organisatie – communiceren met partners, opvolgen met leveranciers en klanten bereiken,” zei Microsoft toen de functie voor het eerst werd aangekondigd.

“Met gedeelde kanalen kunnen meerdere organisaties samenwerken in een gedeelde ruimte. Voer gesprekken, plan een vergadering, deel en cocreatie van bestanden en werk samen aan apps, zonder ooit van tenant te wisselen.”

Teams Shared Channels

De drive om cross-business samenwerking naar Teams te brengen, maakt deel uit van een bredere inspanning om van het platform een centrale hub voor werken te maken, met alles wat een werknemer nodig heeft om zijn doelstellingen uit te voeren.

Als onderdeel van deze push sluist Microsoft ook energie en middelen door naar het bouwen van een sterk ecosysteem van apps van derden voor het platform, waardoor de noodzaak voor gebruikers om constant tussen verschillende services te schakelen om taken te voltooien, wordt geminimaliseerd. In plaats daarvan kan alles binnen Teams gebeuren.

Door communicatie die normaal gesproken via e-mail zou plaatsvinden ook in Teams te brengen, zal Microsoft de noodzaak om van context te wisselen verder verminderen op een manier die de productiviteit zou kunnen belemmeren.

Hoewel de nieuwe functie voor gedeelde kanalen voorlopig in preview blijft, zegt Microsoft dat gebruikers eind juli 2022 een volledige, openbare release kunnen verwachten.

Bron: techradar

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.