Terug naar het overzicht

27 mei 2022

Alles wat nieuw is in Microsoft 365 in mei

Alles wat nieuw is in Microsoft 365 in mei: verbeterde meldingen in teams mobiel, Viva Goals en meer.

Het Memorial Day-weekend komt eraan in de Verenigde Staten en dat betekent dat de maand mei ten einde loopt. Terwijl de meeste mensen dit weekend zullen genieten van de onofficiële aftrap van de zomer met een ontspannend driedaags weekend, wil Microsoft je wel herinneren aan het harde werk dat ze deze maand aan Microsoft 365 hebben gedaan. De gebruikelijke samenvatting van het bedrijf op donderdag 26 mei live gegaan en er zijn een paar opmerkelijke dingen, zoals de toevoeging van Viva Goals, tweaks aan meldingen tijdens vergaderingen op Teams mobile en nog veel meer.

Viva Goals

We beginnen eerst met Viva Goals. Dit is de nieuwste module voor Microsoft Viva. Het bouwt voort op de overname van Ally.io door Microsoft en integreert een deel van dat product in Teams. Viva Goals is ontworpen om uw teams af te stemmen op de strategische prioriteiten van uw organisatie, zodat werknemers zich kunnen concentreren op het werk en de resultaten die het meest cruciaal zijn voor de bedrijfsresultaten.

Teams-meldingen op mobiel

Teams meldingen op mobiel

Daarna volgen de weken voor Teams-meldingen op mobiel. In mei heeft Microsoft de app aangepast zodat het beheren van je inkomende notificatie een stuk eenvoudiger is. Je ziet een stuk minder vervelende pop-ups, met een nieuwe melding bovenaan je scherm voor berichten in de vergadering. Je kunt met één tik een voorbeeld bekijken, samenvouwen en je meldingen wissen.

Microsoft geeft Android-app Lijsten

Microsoft Lists for Android

Een andere grote toevoeging aan Microsoft 365 in mei was de lancering van de Microsoft Lists Android-app. Dit is voor commerciële gebruikers en u hebt overal toegang tot uw lijsten. Zaken als het beheren van gebeurtenissen, het bijhouden van problemen en activa en het onboarden van werknemers zijn nu allemaal veel eenvoudiger.

Verhalen vertellen in PowerPoint

Verhalen vertellen in PowerPoint

In mei kregen PowerPoint en Teams een nieuwe Storytelling-functie. Dit is een integratie met Microsoft Power BI. Hiermee kunt u genieten van live, interactieve rapporten in uw dia’s. Dit is zonder verlies van gegevensinteractiviteit. Een verbetering van de presentatormodus helpt u ook te kiezen waar u uw videofeed in een dia wilt weergeven en biedt u meer manieren om inhoud aan te passen.

Andere functies

Naast het vlaggenschip en de hoogtepunten van Microsoft 365-functies die we hierboven hebben genoemd, zijn er deze maand enkele kleinere functies toegevoegd. Dat omvat een aan de slag-ervaring in Microsoft Forms en een ervaring voor meerdere apparaten voor Formulieren. Anders dan dat, introduceerde Microsoft nieuwe sjablonen in Visio voor het web om u te helpen snel visuele tijdlijnen te maken.

Bron: onmsft

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.