Terug naar het overzicht

20 juni 2022

Een nieuwe generatie Microsoft Teams op Windows 11 komt naar uw werklaptop

Microsoft Teams 2.0 op Windows 11 komt mogelijk binnenkort naar zakelijke accounts.

Microsoft Teams is al vijf jaar algemeen beschikbaar en is exponentieel gegroeid, waarbij Teams de plaats inneemt van nummer één snelst groeiende bedrijfsgerichte berichtenclient in de geschiedenis van het bedrijf. Met Windows 11 maakt Microsoft het voor iedereen gemakkelijker om toegang te krijgen tot Teams door de functie in de taakbalk te integreren.

Microsoft blijft elke week grote Teams-updates en -functies voor alle clients uitbrengen, zoals het de afgelopen vijf jaar heeft gedaan. Microsoft heeft onlangs bevestigd dat het zwaar heeft gewerkt aan de prestaties van Teams en dit waarschijnlijk zal blijven doen. Volgens het bedrijf is Teams nu aanzienlijk sneller op Windows 11 en Windows 10.

Hoewel de oorspronkelijke Microsoft Teams-client nu sneller is dan ooit, biedt Teams 2.0 (webgebaseerde client) nog steeds betere prestaties. Teams 2.0 is momenteel echter alleen exclusief voor persoonlijke accounts. Zoals Microsoft in een document beschrijft, is het niet mogelijk om uw werk- of schoolaccount te gebruiken in Teams 2.0.

Microsoft Teams 2.0
Microsoft Teams 2.0

In een nieuwe verklaring suggereerde een Microsoft-functionaris dat Teams 2.0 (webgebaseerde client) op een bepaald moment in de toekomst ondersteuning zou kunnen krijgen voor werk- en zakelijke accounts, maar een releasetijdframe is op dit moment niet beschikbaar.

“Ik kan zeggen dat er een zware toewijzing van middelen is voor het WebView2-werk dat u noemt voor zakelijke gebruikers, hoewel ik op dit moment op geen enkele tijdlijn kan reageren”, merkte een Microsoft-functionaris op in een opmerking over de blogpost van het bedrijf die eerder deze maand werd gepubliceerd.

“Begrijp ten volle de noodzaak om hard te blijven pushen op dit gebied op het gebied van responsiviteit, latentie en resourcegebruik, zowel met korte teamwinsten als architecturale veranderingen op langere termijn om stapsgewijze verbeteringen te bereiken”, luidt de verklaring.

In tegenstelling tot de klassieke Teams, heeft Microsoft’s nieuwe Teams 2.0 Angular laten vallen ten gunste van de nieuwe open-source front-end JavaScript-bibliotheek React.js. React is naar voren gekomen als de favoriete keuze vanwege verbeteringen in prestaties en aanpassingsvermogen, en de nieuwe Teams-client is geschreven in React met Edge WebView-gebaseerde componenten.

Grotere vloeiendheid en minder vertraging in vergaderingen

De audiorespons dempen en dempen tijdens een gesprek verbeterde met 16%.

Navigeren naar het scherm ‘Deelnemen aan vergadering voorafgaand’ is 9% sneller.

Het openen van een bel-/vergadervenster laadde 4,5% sneller. Zodra een gebruiker in een vergadering is, is de overstap naar een chat met 13% verbeterd, is het overschakelen naar de activiteitenfeed met 18,7% verbeterd en is het overschakelen naar een kanaal met 20% verbeterd.

Teams-performance
Bron: Microsoft

Met Teams 2.0 heeft Microsoft de technologie herschreven die de webcodebasis aandrijft en is overgestapt van Electron naar het gebruik van WebView2. De container is herschreven van Angular naar React.

Het is vermeldenswaard dat React wordt gebruikt in verschillende Microsoft-producten en het ondersteunt de nieuwe Fluent UI, Office en meer. Op dit moment lijkt React de favoriete webframeworktechnologie van het bedrijf te zijn.

Bron: windowslatest

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.