Terug naar het overzicht

03 juni 2022

Microsoft Teams op Windows 11 en Windows 10 is nu aanzienlijk sneller

Na de release van Windows 11 in 2021 is Microsoft actief aan de slag gegaan met een opnieuw ontworpen en ‘from scratch’ gebouwde versie van Microsoft Teams voor de volgende generatie devices. De nieuwe Teams-ervaring heet blijkbaar “Microsoft Teams 2.0” en is beschikbaar voor gebruikers met een persoonlijk account op Windows 11-apparaten.

Het grootste verschil tussen de oude Teams-client en de nieuwe Teams is het feit dat Teams 2.0 niet is gebaseerd op Electron en dat Microsoft embedded webtechnologieën zoals HTML, CSS en JavaScript gebruikt bovenop de Chromium-engine voor Teams 2.0. Tegelijkertijd heeft Microsoft ook belangrijke verbeteringen aangebracht in de business/desktop-app van Teams.

De originele Microsoft Teams-client voor Windows 11 en Windows 10 is nu aanzienlijk sneller op de desktopplatforms, dankzij een aantal verbeteringen die de afgelopen maanden zijn uitgebracht. Dit is volgens de gedeelde statistieken op basis van de 95e percentielstatistieken.

Microsoft zegt dat het rekening wilde houden met gebruikers op low-end apparaten en netwerken met lage bandbreedte, en daarom richt het rapport zich alleen op het 95e percentiel van alle desktopgebruikers ter wereld. Dit betekent dat 95 procent van de tijd de ervaring beter zou zijn dan wat in het rapport wordt benadrukt.

Teams is nu veel sneller op Windows

Na de recente updates laadt Microsoft Teams pagina’s nu sneller dan voorheen. De latentie is met 11,4% verbeterd wanneer gebruikers door de chatlijst scrollen. Aan de andere kant gaat het scrollen binnen de zenderlijst nu 12,1% sneller.

Het vak voor het opstellen van een bericht is bijgewerkt en laadt 63% sneller, zodat u direct een bericht kunt typen.

Hier is een lijst met de resterende prestatieverbeteringen:

De tijd om tussen kanalen te schakelen en een nieuw chatvenster te openen, is drastisch verminderd. Het is 25% sneller.
De mogelijkheid voor teams om te schakelen tussen threads in de activiteitenfeed is nu 17,4%.
Schakelen tussen chatthreads is met 3,1% verbeterd.
Microsoft-functionaris bevestigde dat er meer verbeteringen onderweg zijn, maar ze kunnen de tijdlijn op dit moment niet delen.

“Er komen meer verbeteringen aan voor de zakelijke versie, inclusief grotere architectuurverbeteringen, hoewel ik de tijdlijn op dit moment niet kan delen”, zei het bedrijf.

Bron: windowslatest

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.