Terug naar het overzicht

24 oktober 2021

Nieuwe Microsoft Teams-functie zorgt ervoor dat je microfoon uit staat

Dankzij deze nieuwe Teams-functie hoef je je geen zorgen te maken dat je tijdens vergaderingen per ongeluk je microfoon aan laat staan.

Wat je moet weten

  • Microsoft Teams heeft binnenkort een optie om een ​​microfoon tijdelijk uit te schakelen tijdens een vergadering.
  • Als u op CTRL en de spatiebalk drukt, wordt uw microfoon weer uitgeschakeld als u deze ingedrukt houdt.
  • De functie zal in december 2021 worden uitgerold, maar die datum kan worden gewijzigd.

Iedereen die per ongeluk iets heeft gezegd tijdens een virtuele vergadering, zal een aankomende functie voor Microsoft Teams waarderen. Met een nieuwe optie binnen Teams kunnen mensen hun microfoon tijdelijk uitschakelen door op CTRL en de spatiebalk te drukken. Zodra je deze toetsen loslaat, dempt Teams je microfoon weer. De functie is in ontwikkeling en zal in december 2021 kunnen arriveren, maar die datum kan veranderen.

“Introductie van de mogelijkheid om deelnemers aan de vergadering toe te staan ​​het dempen tijdelijk op te heffen door op de “Ctrl-spatiebalk” te drukken om te spreken”, aldus de Microsoft 365-roadmap.

Met Microsoft Teams kunnen mensen al hun microfoons dempen en dempen door op een knop in de app te drukken. Teams ondersteunt ook CTRL+SHIFT+M om te schakelen tussen dempen en dempen opheffen. Deze opties schakelen tussen het in- of uitschakelen van een microfoon. Daarentegen zou de nieuwe CTRL+SHIFT-optie je microfoon alleen moeten inschakelen terwijl je de toetsen ingedrukt houdt.

Bron: windowscentral

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.