Terug naar het overzicht

10 december 2021

Microsoft introduceert een verbeterde ervaring met zoekresultaten in Teams

Microsoft heeft een verbeterde ervaring met zoekresultaten voor Microsoft Teams aangekondigd. Het bedrijf zegt dat het vinden van de informatie die je nodig hebt wanneer je het nodig hebt van cruciaal belang is, daarom hebben ze de pagina met zoekresultaten van Microsoft Teams opnieuw bedacht om het gemakkelijker, sneller en consistenter te maken met de zoekervaring die je gewend bent met andere Microsoft-producten.

De nieuwe teams-ervaring met zoekresultaten bevat een opnieuw ontworpen gebruikersinterface met vier tabbladen die zijn afgestemd op de soorten informatie die gebruikers het vaakst zoeken: Alle, Berichten, Personen en Bestanden. Met behulp van kunstmatige intelligentie worden de meest relevante resultaten weergegeven in een gemakkelijk te lezen, paginagrote indeling. Microsoft heeft ook een nieuwe zoekoptie voor vragen en antwoorden toegevoegd waarmee u een vraag in de zoekbalk kunt typen en met veel vertrouwen antwoorden kunt krijgen.

DE NIEUWE “ALLE” PAGINA

“Alles” is de plek om te beginnen als je niet zeker weet waar je de informatie kunt vinden die je nodig hebt. Wanneer je alles doorzoekt, krijg je de meest relevante resultaten van Teams als geheel terug, inclusief resultaten van berichten, mensen en bestanden. In het onderstaande voorbeeld, als u ‘beoordeling’ in de zoekbalk typt, kwamen resultaten van zowel berichten als bestanden naar voren.

De nieuwe pagina All

Wat als de informatie die u probeert te vinden het antwoord is op een specifieke vraag, zoals “Waar staat het acroniem TEE voor?” Zoals in het volgende voorbeeld wordt getoond, typt u gewoon uw vraag in de zoekbalk. Boven aan de pagina verschijnt een nieuwe sectie met de meest relevante resultaten.

Een vraag-en-antwoord zoekopdracht op de pagina Alles
Een vraag-en-antwoord zoekopdracht op de pagina Alles

DE NIEUWE “BERICHTEN” PAGINA:

Berichten zijn de meest gezochte informatie in Teams en het opnieuw ontworpen tabblad Berichten versnelt en vereenvoudigt uw zoekopdracht door alleen resultaten van berichten te retourneren, zonder externe resultaten van mensen of bestanden om door te spitten. Typ uw trefwoorden in de zoekbalk op de berichtenpagina zoals hieronder weergegeven en scan vervolgens snel de resultaten om het bericht te vinden dat u zoekt. U kunt de resultaten verder filteren door het berichttype, de datum en andere kenmerken te kiezen.

Gebruik de filters boven aan de pagina Berichten om de resultaten verder te verfijnen
Gebruik de filters boven aan de pagina Berichten om de resultaten verder te verfijnen

Voor langere berichten tonen de resultaten een fragment van het deel van het gesprek dat overeenkomt met de zoekopdracht. Klik op een specifiek berichtresultaat om het uit te vouwen en volledig te bekijken.

Berichtenpagina met een bericht uitgebreid voor meer context
Berichtenpagina met een bericht uitgebreid voor meer context

DE NIEUWE “MENSEN” PAGINA:

In het gedistribueerde personeelsbestand van vandaag is het belangrijk om gemakkelijk belangrijke informatie over uw collega’s te kunnen vinden, zoals locatie, team, e-mail en telefoon.

Met het tabblad Personen kunt u snel zoeken met slechts een deel van de naam van een persoon. Bovendien kunt u op het resultaat klikken om rechtstreeks een gesprek met die persoon te starten.

Paginaa Personen
Pagina Personen

DE NIEUWE “BESTANDEN” PAGINA:

Zoals in het onderstaande voorbeeld wordt getoond, ziet u bij het zoeken met het tabblad Opnieuw ontworpen bestanden al uw resultaten op één plaats, inclusief de bestandsinformatie en het informatiefragment uit het bestand dat overeenkomt met uw zoekopdracht. Net als op de berichtenpagina kunnen de zoekresultaten van het bestand worden uitgevouwen om meer van het overeenkomende fragment weer te geven wanneer beschikbaar, waardoor u meerdere klikken bespaart.

 Pagina Bestanden met uitgevouwen resultaten
Pagina Bestanden met uitgevouwen resultaten

AANGEPASTE EN DETECTEERBARE FILTERS:

Naast het herontwerpen van de zoekpagina’s om u sneller betere resultaten te bieden, heeft Microsoft ook een uitgebreide set filters toegevoegd voor meer gerichte resultaten vanaf het allereerste begin van uw zoekopdracht. Zoals in de onderstaande voorbeelden wordt getoond, kunt u deze filters gebruiken om resultaten te bereiken op type, locatie, persoon, datum, enzovoort. U kunt berichten uitsluiten van apps en bots, tussen specifieke datums, op basis van vermeldingen, of gewijzigd door, enz. Bovendien kunt u alle filters met één klik wissen als u besluit uw zoekopdracht uit te breiden.

Filters op de pagina Berichten
Filters op de pagina Berichten

Filters op de pagina Bestanden
Filters op de pagina Bestanden

PRO-TIPS VOOR ZOEKEN IN TEAMS:

1. Om een zoekopdracht binnen een chat of kanaal te starten, drukt u

gewoon op CTRL + F in Windows of CMD + F in Mac. 2. Voor rijkere zoekresultaten in Berichten kunt u KQL (Keyword Query Language) gebruiken. Hieronder staan enkele van de modifiers die Teams ondersteunt. (Herinnering: er is geen spatie tussen de dubbele punt en de zoektermen.)

Van:<Persoonsnaam>
In:<Kanaal- of groepschatnaam>
Onderwerp:<woord uit een kanaalbericht met een onderwerpregel>
Verzonden:<Datum>

WAT IS DE VOLGENDE STAP?

Microsoft zegt dat gebruikers in de toekomst rechtstreeks vanaf de pagina met zoekresultaten kunnen handelen. Dit en meer zal komen in toekomstige updates.

Bron: Microsoft

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.