Terug naar het overzicht

25 maart 2023

De AI-ontwikkelingen van Microsoft: Copilot, Loop en meer

Met de grote aankondigingen deze week is er voelbare energie in de samenwerkingsgemeenschap. De introductie van Microsoft Copilot, de preview van de Microsoft Loop-app en de beschikbaarheid van andere AI-gerichte functies en tools markeert een spannende verschuiving in het landschap van teamsamenwerking en persoonlijke productiviteit. Naarmate AI-technologie zich blijft ontwikkelen, beginnen verschillende trends de toekomst van samenwerking en productiviteit vorm te geven, van verbeterde realtime samenwerking, intelligente assistentie en adaptief leren tot meer gepersonaliseerde ervaringen en automatisering rond besluitvorming en probleemoplossing.

Wat is Microsoft Copilot?

Microsoft Copilot, dat is gebaseerd op de Codex-technologie van OpenAI, is een AI-aangedreven coderingsassistent die ontwikkelaars helpt code te schrijven, relevante voorbeelden te vinden en nieuwe API’s gemakkelijker te begrijpen.

Vandaag markeert de volgende belangrijke stap in de evolutie van de manier waarop we omgaan met computers, die de manier waarop we werken fundamenteel zal veranderen en een nieuwe golf van productiviteitsgroei zal ontsluiten”, aldus Satya Nadella, voorzitter en CEO van Microsoft. “Met onze nieuwe copiloot voor werk geven we mensen meer keuzevrijheid en maken we technologie toegankelijker via de meest universele interface – natuurlijke taal.”

GitHub Copilot is een AI-aangedreven code-voltooiingstool ontwikkeld door GitHub in samenwerking met OpenAI. Het maakt gebruik van OpenAI’s Codex-technologie, een grootschalig taalmodel dat is getraind op een enorme hoeveelheid code uit verschillende programmeertalen. GitHub Copilot is ontworpen om ontwikkelaars te helpen efficiënter code te schrijven door contextbewuste codesuggesties te bieden, codefragmenten automatisch aan te vullen en voorbeelden van implementatie voor een bepaald probleem te bieden.

Microsoft, aan de andere kant, heeft AI-ondersteunde functies geïntegreerd in verschillende van zijn producten, zoals Microsoft 365, Visual Studio en Power Platform. Deze AI-gestuurde mogelijkheden zijn bedoeld om de productiviteit, samenwerking en gebruikerservaringen te verbeteren door intelligente suggesties te bieden, taken te automatiseren en waardevolle inzichten te bieden.

Copilot is op twee manieren opgenomen in Microsoft 365: ten eerste functioneert het naast u, geïntegreerd in de Microsoft 365-toepassingen die u vaak gebruikt, zoals Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Teams en meer. Deze integratie helpt creativiteit te ontketenen, de productiviteit te verhogen en vaardigheden te verbeteren.

Ten tweede introduceert Microsoft een gloednieuwe ervaring genaamd Business Chat. Deze functie werkt voor grote taalmodellen (LLM), Microsoft 365-toepassingen en uw gegevens, waaronder uw agenda, e-mails, chats, documenten, vergaderingen en contactpersonen. Het maakt mogelijkheden mogelijk die voorheen onbereikbaar waren. Door natuurlijke taalprompts te verstrekken, zoals ‘Informeer mijn team over de updates in onze productstrategie’, kan Business Chat een statusupdate genereren op basis van de vergaderingen, e-mails en chatgesprekken van de dag.

We zijn een grote stap dichter bij de computerervaringen in Star Trek, waardoor we gesprekken kunnen voeren met onze computers en gepersonaliseerde, contextuele en specifieke resultaten kunnen terugkrijgen.

Wat is Microsoft Loop?

Microsoft Loop is een app die is geïntroduceerd om de samenwerking, productiviteit en het maken van inhoud binnen het Microsoft 365-ecosysteem te verbeteren. Het is ontworpen om verschillende elementen van microsoft’s suite van tools samen te brengen en real-time, naadloze samenwerking tussen teamleden mogelijk te maken.

Loop is opgebouwd rond drie belangrijke componenten: Loop Components, Loop Workspaces en Loop Pages. Hier leest u hoe ze samenwerken om van invloed te zijn op het maken van inhoud en samenwerking binnen Microsoft 365:

  • Lusonderdelen: dit zijn modulaire, live inhoudseenheden die kunnen worden ingesloten in verschillende apps zoals Outlook, Teams en OneNote. Ze kunnen van alles bevatten, van tekstfragmenten, tabellen en lijsten tot complexere elementen zoals taakborden en tijdlijnen. Deze componenten kunnen in realtime door meerdere gebruikers tegelijk worden bewerkt, zodat iedereen met de meest actuele informatie werkt.
  • Loop Workspaces: dit zijn gedeelde ruimtes waar teamleden kunnen samenwerken aan inhoud, componenten kunnen organiseren en de voortgang kunnen bijhouden. Werkruimten zijn ontworpen om zich aan te passen aan verschillende workflows en zijn toegankelijk vanuit verschillende Microsoft 365-apps, waardoor ze een centrale hub voor samenwerking bieden.
  • Loop-pagina’s: dit zijn flexibele, adaptieve documenten die loopcomponenten en andere inhoud kunnen bevatten. Ze bieden een canvas voor teamleden om samen te werken, co-auteur te zijn en informatie te delen, waardoor het gemakkelijk wordt om inhoud te maken en te organiseren.

Naarmate het moderne werk verschuift naar hybride, ben ik enthousiast over de impact van Microsoft Loop op het maken en samenwerken van inhoud. Loop heeft tot doel het maken van content en samenwerking binnen Microsoft 365 te verbeteren door een onderling verbonden systeem van componenten, werkruimten en pagina’s te bieden die workflows stroomlijnen, realtime samenwerking bevorderen en meer flexibiliteit en organisatie bieden.

  1. Verbeterde real-time samenwerking: Loop faciliteert real-time, multi-user editing van componenten in verschillende apps, zodat iedereen met de nieuwste informatie werkt en redundantie wordt verminderd.
  2. Verbeterde productiviteit: Loop stroomlijnt workflows door gebruikers toegang te geven tot inhoud en deze te bewerken in hun favoriete apps, zonder dat ze hoeven te schakelen tussen verschillende tools.
  3. Meer flexibiliteit: loopcomponenten en pagina’s zijn adaptief, waardoor teams de inhoud gemakkelijk kunnen aanpassen en reorganiseren als dat nodig is. Deze flexibiliteit ondersteunt veranderende projectvereisten en zorgt ervoor dat teams efficiënt kunnen samenwerken.
  4. Betere organisatie en tracking: Loop Workspaces bieden een centrale hub voor het organiseren van inhoud, het bijhouden van de voortgang en het beheren van taken. Dit helpt teams op één lijn te houden en gefocust te houden op hun doelen.
  5. Eenvoudiger delen en communiceren: de integratie van Loop met verschillende Microsoft 365-apps vereenvoudigt het delen en communiceren van inhoud, waardoor teams gemakkelijk kunnen samenwerken en op de hoogte kunnen blijven.

Bron: buckleyplanet

Meer weten?

Neem contact op

Gerelateerde
blogs

Naar alle blogs

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.