Terug naar het overzicht

24 maart 2023

Microsoft Power Apps introduceert AI Copilot voor App-Maker en eindgebruikers

Microsoft Power Apps zorgt voor een revolutie in de ontwikkeling van apps door AI Copilot te integreren, waarmee app-makers en eindgebruikers apps kunnen bouwen, inclusief de gegevens erachter, simpelweg door hun vereisten te beschrijven via een gesprek met meerdere stappen. Deze innovatieve aanpak stelt gebruikers in staat om inzichten te ontdekken, in plaats van te vertrouwen op traditionele muisklikken.

Als u wilt weten hoe u deze nieuwe AI-functies in Power Apps kunt gebruiken, kunnen gebruikers de volgende bronnen raadplegen:

Het is belangrijk op te merken dat deze mogelijkheden zich momenteel in gated preview bevinden en dat geïnteresseerde partijen een aanvraag moeten indienen voor overweging om deel te nemen aan de proef via het Limited preview-verzoek.

De AI-assistent is beschikbaar via het startscherm van Power Apps. Bron: Microsoft

Preview-functies zijn niet bedoeld voor productiegebruik en hebben mogelijk beperkte functionaliteit. Klanten krijgen vroegtijdig toegang tot deze functies om feedback te geven vóór de officiële release. Meer informatie is te vinden in de preview-voorwaarden.

De AI-functies in MS Power Apps worden aangedreven door Azure OpenAI Service en worden momenteel uitgerold. De beschikbaarheid van deze functies kan per regio verschillen en kan onderhevig zijn aan gebruikslimieten of capaciteitsbeperking.

Power Apps AI Builder

Om toegang te krijgen tot de wachtlijst voor deze preview, moeten gebruikers aan bepaalde vereisten voldoen, waaronder het instellen van hun omgeving in de regio Verenigde Staten, een en-us browsertaal, een Microsoft Dataverse-database en een licentie met prioriteit. AI Builder moet zijn ingeschakeld voor de omgeving van de gebruiker om AI-modellen of besturingselementen te gebruiken die gebruikmaken van AI-modellen.

Bron: devstyler

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.