Terug naar het overzicht

24 november 2021

Automatische muziekdetectie komt binnenkort naar Microsoft Teams

Microsoft Teams heeft een muziekmodus die ondersteuning biedt voor mono-audio tot 32 kHz met een bemonsteringsfrequentie van 128 kbps, en het zal ook de interne audioverwerkingsinstellingen optimaliseren voor het reproduceren van muziek met hifi.

Teams heeft ook een op ML gebaseerde ruisonderdrukking die elk niet-spraaksignaal als ruis beschouwt. Om te voorkomen dat muziek wordt onderdrukt, heeft Microsoft een op ML gebaseerde muziekdetector gebouwd. Telkens wanneer muziek door de microfoon wordt gehoord, zal Teams gebruikers automatisch op de hoogte stellen om de hifi-muziekmodus in te schakelen om muziek te verzenden zonder kwaliteitsverlies.

Dit geeft de eindgebruiker de keuze of muziek inderdaad een ongewenst achtergrondgeluid is, zoals bij het inbellen bij een vergadering vanuit een cafe, of dat muziek een gewenst signaal is, zoals bij deelname aan een muziekles.

Deze functie voor automatische muziekdetectie komt in januari 2022 naar Teams. Voor meer informatie bekijk hier de Microsoft 365 roadmap.

Bron: mspoweruser

Meer weten?

Neem contact op

Gerelateerde
blogs

Naar alle blogs

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.