Terug naar het overzicht

20 november 2021

Microsoft Teams kan eindelijk een van de meest gênante fouten bij videogesprekken stoppen

Onderbroken worden tijdens een videogesprek door harde muziek of andere geluiden zou binnenkort definitief tot het verleden kunnen behoren dankzij een nieuwe Microsoft Teams-update.

De videoconferentieservice heeft aangekondigd dat het werkt aan een upgrade waarvan wordt beweerd dat het muziek automatisch detecteert en onderdrukt zodat uw audiofeed niet wordt beïnvloed.

Het bedrijf gebruikt op machine learning gebaseerde ruisonderdrukkingstools om niet-spraaksignalen te detecteren tijdens een Microsoft Teams-oproep, en uit te werken of ze ze stil moeten houden, wat betekent dat je audio niet wordt beïnvloed.

Microsoft Teams ruisonderdrukking

“Op ML gebaseerde ruisonderdrukking beschouwt elk niet-spraaksignaal dat door de microfoon wordt opgepikt als ruis die moet worden onderdrukt”, aldus de vermelding in de officiële Microsoft 365-roadmap.

“Om te voorkomen dat muziek wordt onderdrukt en om gebruikers in staat te stellen de nieuwe high-fidelity muziekmodus in te schakelen, hebben we een op ML gebaseerde muziekdetector gebouwd die de gebruiker via een melding informeert wanneer er muziek aanwezig is.”

Microsoft zegt dat de tool van vitaal belang kan zijn bij het blokkeren van ongewenste achtergrondgeluiden, zoals het afspelen van muziek in een coffeeshop als je op afstand werkt.

Maar met de tool kunnen gebruikers ook kiezen of muziek een gewenste input is in bepaalde gebruikssituaties, zoals tijdens een online muziekles.

De update is nog in ontwikkeling en Microsoft zegt te hopen in januari 2022 uit te komen. Het goede nieuws is dat de update is ingesteld voor algemene beschikbaarheid, wat betekent dat de meeste gebruikers van Microsoft Teams de upgrade zouden moeten ontvangen, hoewel deze beperkt lijkt te zijn tot desktopcomputers. gebruikers voorlopig.

Het nieuws is het laatste in een lange reeks upgrades voor Microsoft Teams, aangezien het zijn succes in de videoconferentie-industrie lijkt voort te zetten. Microsoft heeft onlangs een vergelijkbare boost onthuld voor gebruikers die meer controle willen krijgen over hun activiteitenfeedmeldingen, waardoor ze het type melding dat in de activiteitenfeed wordt weergegeven, kunnen wijzigen, en hopelijk het risico van verdrinking in pings vermijden.

Bron: wiredfocus

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.