Terug naar het overzicht

16 april 2022

6 Microsoft 365-apps waarvan je misschien niet wist dat ze bestonden

Naarmate het Microsoft 365-landschap zich blijft ontwikkelen en ontwikkelen, wilden we meer apps laten zien waartoe je toegang hebt met je abonnement!

1. Microsoft Outlook-agenda

Nu lijkt dit misschien vrij eenvoudig. Net als elke andere online agenda stelt u uw afspraken, vergaderingen en herinneringen in, zodat u prioriteit kunt geven aan klanten en projecten. Maar verdisconteer deze functie niet alleen vanwege de eenvoud. Microsoft tilt productiviteit naar een hoger niveau door deze te koppelen aan uw takenlijst, bookings en Yammer-accounts. Meer informatie over boekingen en Yammer-accounts vindt u in de onderstaande link. Door al deze functies in uw dagelijkse agenda te combineren, kunt u uw dag coördineren om op schema te blijven en efficiënter te werken!

Meer informatie over je Microsoft-kantoor: Microsoft 365-apps waarvan je misschien niet wist dat ze bestonden [+2 bonus-apps]

2. Microsoft Forms

Enquêtes zijn een geweldige manier om de klanttevredenheid te meten en uw publiek te peilen over elk onderwerp waarover u feedback wilt ontvangen. U kunt een frisse, nieuwe manier bieden om met hen in contact te komen via Microsoft Forms! Met hun gebruiksvriendelijke thema’s en aanpassingen kunt u een verscheidenheid aan vragen aan uw enquête toevoegen, van meerkeuzevragen tot korte antwoorden.

U kunt Microsoft Forms ook intern gebruiken om uw werknemers een stem te geven en feedback te ontvangen over elk onderwerp dat u kiest. Ze kunnen suggesties geven over verbeteringen in het MKB, van productupdates tot bedrijfscultuur, die het bedrijf zouden helpen soepeler te werken. Forms is een schone, professionele manier om feedback te ontvangen van mensen binnen en buiten het bedrijf!

3. Microsoft OneNote

Moe van het maken van een Word-document dat u niet zult vinden omdat het zich in een vreemd bestand op uw computer bevindt? Of een heleboel notities schrijven die je later moeilijk kunt interpreteren? Microsoft OneNote neemt uw vaardigheden voor het maken van notities en organiseert ze voor duidelijkere communicatie en brainstormen. U kunt verschillende “notitieblokken” maken voor werk, financiën en persoonlijke doeleinden. Van daaruit kunt u verschillende sessies en onderwerpen scheiden in gekleurde tabbladen, met notities met titels die u gemakkelijk kunt vinden wanneer u het nodig hebt.

Of uw notities nu chaotisch of in een nette omtrek zijn opgemaakt, OneNote biedt u verschillende hulpmiddelen, zoals veelkleurige markeringen, markeerstiften, pennen met fijne of dikke punt en potloden. Als er een punt is waarvan je denkt dat je je aantekeningen niet zult begrijpen wanneer je terugkeert, kun je je denkproces opnemen via hun “audio” –functie. Vanwege zijn veelzijdigheid kan OneNote overal mee naartoe reizen en herinnert u zich precies wat u dacht wanneer u terugkwam.

Microsoft OneNote

4. Microsoft Planner

Dit klinkt gewoon als een andere functie die lijkt op Microsoft Calendar. Hoe is dit anders?

Ja, Microsoft Planner is een tool die plannen en taaktoewijzingen bijhoudt voor u en uw team. En het brengt nog een laag efficiëntie. Planner duwt projecten vooruit door opdrachten te delegeren aan de verantwoordelijke medewerker. Nu weten alle betrokkenen wat het plan is en hoe de uitvoering zal verlopen. In plaats van te verwijzen naar een foto van een whiteboard of een overzicht, gaat Microsoft Planner verder in detail over wat elke persoon moet doen zonder te verdwalen in het onkruid. Iedereen weet voor welke taken ze verantwoordelijk zijn om bedrijfsdoelen te bereiken.

5. Microsoft Whiteboard

Heb je een snelle en moeiteloze manier nodig om een brainstormsessie uit te tekenen en te documenteren? Microsoft Whiteboard creëert een ruimte waar u en uw werknemers innovatieve gedachten kunnen uiten die uw MKB vooruit helpen. Deze functie bevat sjablonen die klaar zijn voor probleemoplossing, onderzoek en projectplanning, waardoor u tijd bespaart bij het organiseren van uw informatie. Zoals altijd heb je toegang tot veelkleurige markers, markeerstiften en gummen die je idee helpen vormen tot een meesterwerk! Als iemand een specifieke notitie leuk vindt, bevat Whiteboard “Reacties” met duimen omhoog, vraagteken of een “X” om een mening te geven over verschillende projectstukken. Het whiteboard wordt automatisch opgeslagen en u kunt er een schermafbeelding van exporteren om te delen met werknemers die de vergadering niet hebben kunnen maken.

6. Microsoft SharePoint

Microsoft SharePoint fungeert als de centrale hub voor al uw bestanden, documenten, foto’s en gegevens en bevat alles wat u maakt en opslaat op één veilige locatie voor eenvoudige toegang. Met SharePoint kan elke afdeling hun site aanpassen, zodat ze het werk kunnen stroomlijnen voor de juiste werknemer. Uw bedrijf blijft up-to-date door gemeenschappelijke bronnen en applicaties te delen op thuissites en portals, waardoor de communicatie met één klik op de knop wordt verbeterd. U kunt de productiviteit versnellen door workflows te melden en goed te keuren om projecten naar voltooiing te brengen.

Bonus: Microsoft om te doen

Microsoft-producten bieden u vele manieren om de productiviteit te verhogen. Maar als je het type persoon bent dat van minimalisme houdt, probeer dan hun To-Do-app. U kunt verschillende lijsten maken die kunnen worden gelabeld als ‘Belangrijk’, ‘Gepland’, ‘Aan mij toegewezen’ of u kunt uw eigen lijst aanpassen. Microsoft heeft zelfs een functie “suggesties” ingeschakeld waarmee u prioriteit kunt geven aan welke taak u als eerste moet uitvoeren. Terwijl de andere applicaties manieren zijn om de productiviteit met het hele kantoor te beheren, is deze specifiek voor u bedoeld. Nu weet je wat je moet voltooien voordat je werkdag is begonnen!

Bron: coretech

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.