Terug naar het overzicht

15 april 2022

Nieuwe agendastatusopties komen naar Microsoft Teams

Het doornemen van een ander onnodig Microsoft Teams-gesprek kan binnenkort tot het verleden behoren dankzij een nieuwe toevoeging aan de service.

Microsoft heeft onthuld dat het werkt aan een functie voor zijn videoconferentietool waarmee gebruikers hun Microsoft Teams-status kunnen aanpassen voorafgaand aan voorgestelde vergaderingen.

De functie zou moeten betekenen dat gebruikers kunnen markeren wanneer ze vrij zijn voor een Microsoft Teams-vergadering, of afwisselend wanneer ze het te druk hebben om bij te wonen of niet op kantoor zijn.

Update voor Microsoft Teams Agenda

In de officiële Microsoft 365-roadmapvermelding voor de nieuwe functie, officieel getiteld “Microsoft Teams: Calendar Show As in meetings”, legt Microsoft uit hoe het gebruikers met volle schema’s ten goede kan komen.

Het bedrijf merkt op hoe het zowel organisatoren als deelnemers aan een Microsoft Teams-vergadering in staat zou stellen om een status “Kalender weergeven als” te kiezen om hun beschikbaarheid weer te geven, met opties zoals gratis, bezet of OOF.

Organisatoren kunnen ook functionaliteit voor privévergaderingen selecteren, waarmee gebruikers vergaderingsgegevens voor andere gebruikers kunnen verbergen wanneer hun agenda wordt gedeeld.

De functie is voorlopig nog steeds in ontwikkeling, waarbij Microsoft een algemene releasedatum in juni 2022 schat. Het bedrijf zegt dat, indien beschikbaar, de toevoeging zal worden verstrekt aan alle pc- en Mac-gebruikers.

De update is de nieuwste in een reeks functies die door Microsoft zijn geïntroduceerd in een poging om hybride werken en online samenwerking minder pijnlijk te maken voor gebruikers over de hele wereld.

Het bedrijf onthulde onlangs een afzonderlijke update met de titel “werktijden en locatie” waarmee gebruikers een melding kunnen instellen die laat zien waar ze werken, of dat nu thuis, op kantoor of ergens anders in het bijzonder is, waardoor managers meer inzicht krijgen in waar hun belangrijkste werknemers zich bevinden.

Gebruikers van zijn Outlook-e-mailservice kunnen ook een tweede kalendertype weergeven, waarbij het bedrijf opmerkt dat gebruikers “een verscheidenheid aan wereldwijde agenda’s” hebben om uit te kiezen, waaronder de Chinese maankalender, Indiase kalender en de islamitische kalender zullen binnenkort beschikbaar zijn als opties in Outlook, zodat bepaalde feestdagen of vieringen niet worden gemist.

Bron: techradar

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.