Terug naar het overzicht

05 november 2022

13 Power BI-feiten vooruitkomen in het bedrijfsleven

Power BI van Microsoft is een oplossing voor bedrijfsanalyse die om verschillende redenen nuttig is. Ten eerste stelt het u in staat om uw gegevens te begrijpen in een steeds veranderende zakelijke omgeving. Power BI is handig omdat u hiermee kunt profiteren van een aantal concurrerende marktomstandigheden.

Power BI is een oplossing voor bedrijfsanalyse die wereldwijd door bedrijven wordt gebruikt. Het is krachtige software die uw bedrijf naar nieuwe hoogten kan brengen. Om het potentieel van de tool te maximaliseren, moet men echter investeren in de juiste power BI-training. U moet immers eerst leren hoe u Power BI op de juiste manier kunt gebruiken als u er de beste resultaten uit wilt halen.

Hieronder 13 feiten over hoe je vooruit kunt komen in het bedrijfsleven met de kracht van BI.

1. Het biedt ondersteuning voor databases

Een voordeel van het gebruik van Power BI is dat het meer dan één gegevensbron ondersteunt. De locatie van de gegevens maakt niet uit of u deze software gebruikt. Hetzelfde geldt voor de gegevensstructuur die u gebruikt.

Power BI ondersteunt een groot aantal databases die de meeste bedrijven gebruiken. Enkele van de meest populaire databases die het ondersteunt, zijn Excel en Google Analytics. Het ondersteunt zelfs enkele van de nieuwere databases zoals Amazon Redshift. Bedrijven in verschillende sectoren kunnen profiteren van deze databases om activiteiten te beheren.

Maar u moet weten hoe u Power BI-software kunt gebruiken met de door u gekozen database. Dit zal u helpen de software te gebruiken om resultaten in uw organisatie te stimuleren.

2. Het helpt u tijd en middelen te besparen

Vaak besteden bedrijven veel tijd aan data-analyse en visualisatie. Dit is niet altijd de moeite waard, aangezien u deze tijd aan andere bewerkingen kunt besteden. Power BI is een van de beste hulpprogramma’s voor bedrijfsanalyse die u hiervoor kunt gebruiken.

Het kan binnen enkele minuten zorgen voor data-analyse. Hierdoor heb je meer tijd om je te concentreren op je kernactiviteiten. Vergeet ook niet dat u minimale personele middelen nodig hebt om deze software te gebruiken. U kunt de tijd en energie van uw medewerkers besparen voor belangrijkere taken.

Of u kunt besparen op het geld dat u nodig hebt om menselijke arbeid in te huren voor gegevensanalyse. Dit kan op de lange termijn een aanzienlijk bedrag zijn voor uw bedrijf.

3. Het vereenvoudigt analytische processen

Een andere reden waarom Power BI effectief is, is dat het analytische processen eenvoudiger maakt. Degenen die in de IT werken, weten hoe uitdagend het is om de juiste mensen voor data-analyse te vinden. Het niet vinden van mensen met de juiste vaardigheden kan ertoe leiden dat taken vertraging oplopen. Met de introductie van Power BI is dit niet langer het geval.

U kunt dit hulpprogramma gebruiken om rijen met gegevens één voor één te analyseren. Deze gegevens kunnen betrekking hebben op missies van rijen uit dezelfde gegevensbron.

4. Hiermee kunt u verbinding maken met gegevensbronnen

Zodra uw gegevensanalyse is voltooid, is het tijd om over te gaan naar andere bewerkingen. U moet verbinding maken met andere gegevensbronnen voor uw rapporten. Tools hebben immers weinig nut als je geanalyseerde data all over the place is.

Met Power BI kunt u al uw analyses in hetzelfde rapport samenvatten. Dit zorgt voor een gemakkelijke referentie wanneer u met grote hoeveelheden gegevens moet werken. Het doet dit omdat het DAX-functies heeft ingebouwd.

5. Het verbindt u met een grote gemeenschap

Met Power BI kunt u verbinding maken met veel kleine community’s. Deze community’s vormen een grote Power BI-community waar u uw problemen kunt bespreken. Dit is een community van gebruikers van bedrijfsanalyses met gemeenschappelijke interesses.

U kunt er zelfs voor kiezen om vragen te beantwoorden en nieuwe functies voor uw software aan te vragen. U kunt deze functies vervolgens bespreken met andere BI-gebruikers.

6. Het is gemakkelijk te gebruiken

Een andere reden waarom Power BI populair is, is dat het gemakkelijk te gebruiken is. U kunt verbinding maken met veel gegevensbronnen via Power BI. U kunt zelfs vrij eenvoudig dashboards bouwen met Power BI.

Dit is de reden waarom deze software nuttig is voor zowel beginners als gevorderde gebruikers. Uw ervaringsniveau maakt niet uit met deze software. Waar het om gaat, is het verkrijgen van de juiste Power BI-training om deze tool te gebruiken zoals deze bedoeld is om te worden gebruikt.

7. Het maakt samenwerking mogelijk

U kunt Power BI gebruiken om de samenwerking in uw activiteiten te verbeteren. Veel gebruikers kunnen met deze software op hetzelfde dashboard werken. Daarbij kunnen ze tegelijkertijd hun rapporten maken.

Het helpt ook dat cloudtechnologie samenwerking gemakkelijker maakt. U kunt rapporten delen met belanghebbenden met behulp van deze technologie. Ze kunnen deze rapporten zelfs bekijken in uw webbrowser met Power BI-hulpprogramma’s.

8. Het geeft u aanpassingsopties

Power BI is eenvoudig aan te passen, wat een groot voordeel is. De aanpassing maakt het gemakkelijk om uw gegevens te visualiseren. Dit stelt bedrijven in staat om betere beslissingen te nemen wanneer dat nodig is.

U kunt een beter inzicht krijgen in zakelijke inzichten met behulp van deze opties. Dit zal u helpen om de productiviteit van het bedrijf op de lange termijn te verbeteren. Microsoft heeft iets dat open-source visualisatieontwikkeling wordt genoemd en dat hierbij helpt.

9. Het bevordert een datagedreven cultuur

Bedrijven kiezen vaak voor Power BI omdat het een datagedreven cultuur bevordert. Hierdoor kunt u op uw beurt business intelligence verspreiden in uw organisatie. U kunt zelfs uw rekruten leren om Power BI op deze manier te gebruiken.

Uw medewerkers zullen beter in staat zijn om met deze tools om te gaan met de besluitvorming. De soepele stroom van gegevens stelt uw werknemers in staat om betrouwbare gegevens te gebruiken om betere beslissingen te nemen.

10. Het bevordert selfservice-analyses

U kunt selfserviceanalyses downloaden met Power BI, zodat uw oude werknemers Power BI-training kunnen geven aan nieuwe werknemers. U kunt selfservice-analyses zonder extra kosten gebruiken als u voor deze software kiest. Deze software zorgt ook voor een verminderd beveiligingsrisico.

Met de selfservice-analysefunctie kunt u vragen over natuurlijke taal stellen. U kunt uw Excel-gegevensmodellen zelfs uitbreiden met Power BI-rapporten. Hierdoor kunt u zakelijke inzichten begrijpen en gebruiken.

11. Het ondersteunt Big Data

Met Power BI kunt u belangrijke inzichten uit big data halen. Het maakt dit mogelijk met behulp van een snelle maar veilige extractiemethode. Het schaadt je systeem dus niet, maar biedt waardevolle inzichten.

Hierdoor kan uw bedrijf op zijn beurt tijdig actie ondernemen om uw positie te behouden. Deze software kan biljoenen gegevensrijen analyseren om u nuttige informatie te bieden. Het is dus gemakkelijk te begrijpen waarom het de verzameling van Big Data in uw organisatie ondersteunt.

12. Het kan overal visuals insluiten

Een echt nuttig aspect van Power BI is dat het overal visuele insluiting mogelijk maakt. U kunt prachtige gegevensvisualisaties insluiten in websites en apps. U kunt het zelfs insluiten in andere portals, Sharepoint en meer. Daarom wordt Power BI algemeen beschouwd als veelzijdig.

U kunt zelfs interactieve rapporten insluiten met Power BI-hulpprogramma’s zoals Power BI REST API’s. Toepassingsontwikkelaars kunnen geavanceerde dashboardrapporten insluiten met Power BI-hulpprogramma’s. Dit betekent dat u uw analyseoplossing niet helemaal opnieuw hoeft te maken.

13. Hiermee kunt u Microsoft AI gebruiken

U kunt het nieuwste aanbod van Microsoft gebruiken met Power BI. Met de AI-hulpprogramma’s van Microsoft kunt u gegevens voorbereiden en machine learning-modellen bouwen. Hierdoor kun je inzichten vinden uit allerlei data. Dit omvat soorten gestructureerde en ongestructureerde gegevens.

Microsoft AI heeft veel interessante mogelijkheden die u kunt gebruiken voor uw activiteiten. Deze mogelijkheden omvatten tekstanalyse en beeldherkenning. Met deze geautomatiseerde functies kunt u tijd en andere bronnen besparen.

Conclusie

Deze feiten over Power BI zouden u moeten overtuigen van hoe krachtig het werkelijk is. Deze business analytics tool heeft wonderen verricht voor tientallen organisaties. Met het juiste gebruik is er geen reden waarom het niet hetzelfde voor u zal doen.

Bron: nerdbot

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.