Terug naar het overzicht

09 augustus 2023

Microsoft Purview: Optimaliseer uw Data Governance

In de huidige zakelijke wereld vormen data en inzichten daaruit de kern van alle beslissingen. Bedrijven zoeken voortdurend naar manieren om de waarde van hun gegevens te maximaliseren. Echter, het identificeren en volgen van data verspreid over spreadsheets en mappen is een uitdaging die veel organisaties nog moeten overwinnen.

Het Probleem van Onbenutte Data

Volgens een enquête van McKinsey besteden organisaties ongeveer 30% van hun tijd aan taken zonder toegevoegde waarde vanwege gebrekkige data. Dit leidt tot een aanzienlijk productiviteitsverlies.

Introductie van Microsoft Purview

Vroeger bekend als Azure Preview, is Microsoft Purview dé oplossing voor data governance. Het integreert moeiteloos Azure Purview en Microsoft 365 compliance-oplossingen en diensten. Hiermee krijgen bedrijven een holistisch overzicht van hun gegevenslandschap, waardoor de waarde van data wordt gemaximaliseerd.

Kernfuncties van Microsoft Purview

Met Microsoft Purview kunnen data-analisten betrouwbare gegevens raadplegen voor cruciale zakelijke beslissingen. Highlights van de tool zijn:

  • Geïntegreerde datamap voor efficiënt beheer
  • Inzicht in locatie en beweging van gevoelige data
  • Bedrijfs- en technische termen glossarium
  • Real-time data delen en eenvoudige toegangsverlening

Ingebouwde Beveiliging en Naleving

Microsoft heeft fors geïnvesteerd in cybersecurity, waardoor Purview een van de veiligste data governance-oplossingen is. Het biedt bedrijven de tools voor een complete datamap, dataclassificatie en end-to-end afstamming.

Cloud Data Management

Een van de belangrijkste voordelen van Purview is effectief cloud datamanagement. Met Purview kunnen beheerders hun data in de cloud en on-premises effectief labelen, volgen en beheren.

Samenwerking met ALTA-ICT

Als betrouwbare dienstverlener voor Microsoft’s oplossingen, biedt ALTA-ICT expertise in het configureren van Purview. We helpen bedrijven inzicht te krijgen in hun gegevenslandschap en maximaliseren de waarde ervan.

Meer Weten?

Bezoek onze website op alta-ict.nl/contact voor meer informatie over Microsoft Purview en hoe het uw organisatie kan transformeren.

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.