Terug naar het overzicht

14 september 2023

Microsoft Copilot vs. Google Duet: De titanenstrijd van AI assistenten

Sinds OpenAI in 2022 zijn ChatGPT Chatbot lanceerde, wisten technologiegiganten zoals Microsoft en Google de schijnwerpers op zich te richten met hun eigen AI-assistenten, respectievelijk Copilot en Duet. Beide tools beloven met hun geavanceerde natuurlijke taalverwerking de productiviteit te verbeteren, de digitale geletterdheid van werknemers te bevorderen en bestaande gegevens op nieuwe en innovatieve manieren te benutten.

Beschikbaarheid en prijzen:

Zowel Google Duet als Microsoft Copilot bevinden zich momenteel in de preview-fase. Om toegang te krijgen tot beide tools moet men zich inschrijven. Voor Microsoft betekent dit dat men zich als bedrijf moet inschrijven bij Microsoft 365 en deel moet uitmaken van het Windows Insider-programma. Voor Google Duet moet je ingeschreven zijn bij Google Cloud en een aanvraag voor preview insturen. Beide AI-assistenten kosten $30 per gebruiker per maand.

Toepasbaarheid en compatibiliteit:

Microsoft’s Copilot en Google’s Duet werken beiden alleen met de hulpmiddelen van hun eigen bedrijf. Copilot is ingebed in Microsoft 365 en de bijbehorende kantoorhulpmiddelen, terwijl Duet werkt met Google Sheets, Docs, Slides, Gmail en Meet.

Wat kunnen ze doen?

Zowel Copilot als Duet zijn ontworpen om hun respectievelijke apps en diensten te verrijken met AI-functies. In tekstediteurs zoals Word en Docs kunnen Duet en Copilot worden gebruikt om tekst te genereren, documenten te controleren, en grammaticale correcties of structuuraanpassingen voor te stellen. In Outlook en Gmail kan de AI helpen bij het schrijven van e-mails of deze controleren.

Kiezen tussen Copilot en Duet:

Beide AI-tools kunnen de productiviteit in hun respectievelijke applicaties enorm verbeteren. De keuze hangt voornamelijk af van de applicaties die je vaak gebruikt. Google Duet is ideaal als je voornamelijk Google’s services en apps gebruikt, terwijl Microsoft’s Copilot de beste keuze is voor Teams en Microsoft Office applicaties gebruikers. Maar als we één duidelijke winnaar zouden moeten kiezen, heeft Microsoft’s Copilot momenteel de voorsprong. Copilot heeft voor nu een betere grip op gegevensintegratie van verschillende apps.

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.