Terug naar het overzicht

08 juli 2023

Ontdek het Verschil tussen Microsoft 365 Premium en Standaard

Vraag je je wel eens af wat het verschil is tussen Microsoft 365 Premium en Standaard? Zoals de meeste bedrijfsleiders kan het kiezen van het juiste softwarepakket voor je organisatie ontmoedigend lijken. Het sleutelverschil tussen Microsoft 365 Premium en Standaard zit voornamelijk in hun scala aan functies, beveiligingsverbeteringen en prijsstelling. Microsoft 365 Premium biedt geavanceerdere bescherming, premium functies zoals Power Apps, Microsoft Bookings, Exchange Online Protection en robuustere beveiliging dan het Standaard plan.

In dit artikel gaan we dieper in op de verschillen tussen Microsoft 365 Premium en Standaard. Je zult hun kenmerken, voordelen en hoe ze kunnen voldoen aan de unieke behoeften van je bedrijf duidelijk begrijpen. Met de inzichten en ervaringen die zijn opgedaan door organisaties in Nederland te helpen bij het succesvol benutten van deze Microsoft 365-opties, staat ALTA-ICT als een bewijs van de doeltreffendheid en veelzijdigheid van deze platforms. Terwijl we de verschillende overwegingen zoals beveiliging, mobiliteit en datatoezicht bespreken, zul je inzichten opdoen die zijn beïnvloed door de bewezen staat van dienst van ALTA-ICT, wat je helpt om een meer geïnformeerde beslissing te nemen.

Een Gedetailleerde Uitleg over Microsoft 365 Premium en Standaard Microsoft 365, voorheen bekend als Office 365, is een pakket productiviteitsapps aangeboden door Microsoft als een cloudgebaseerde service. Het pakket bevat typische desktop Office-toepassingen zoals Microsoft Word en zakelijke apps zoals Microsoft Teams en Microsoft Forms.

Microsoft 365 Standaard

Ook bekend als Microsoft 365 Business Standard, biedt dit plan een mix van Office-apps en cloudservices om de productiviteit in een zakelijke omgeving te stimuleren. De belangrijkste functies van dit plan omvatten bedrijfsklasse e-mail via Exchange, bestandsopslag en -deling via OneDrive, en online vergaderingen en directe berichten via Microsoft Teams.

Microsoft 365 Standaard biedt de volledige suite van Microsoft’s desktop office-toepassingen, webversies en 1 TB aan cloudopslag per gebruiker. Het is een favoriet voor middelgrote bedrijven, en biedt samenwerkingstools zonder een hoog prijskaartje.

De beveiligingsaanbiedingen zijn echter enigszins beperkt. Hoewel het enkele basisbeveiligingsfuncties biedt, ontbreken de geavanceerde beschermingsmechanismen en nalevingsaanbiedingen in het Premium plan.

Microsoft 365 Premium

Ook bekend als Microsoft 365 Business Premium, biedt dezelfde functies als het Standaard plan, maar voegt robuuste beveiligings- en apparaatbeheerfuncties toe. Het is een alles-in-één oplossing die de beste Office-apps, geavanceerde beveiliging en apparaatbeheermogelijkheden combineert.

Het Premium plan introduceert premium beveiligingsfuncties, zoals Microsoft Defender voor bedreigingsbeveiliging en Exchange Online Protection voor e-mailbeveiliging. Verder biedt het geavanceerde datacontrole mogelijkheden, inclusief de mogelijkheid om data op afstand te wissen van verloren of gestolen apparaten, het delen van gevoelige data te beheren en nalevingsbeleid af te dwingen.

Microsoft 365 Premium is ideaal voor bedrijven met meer mobiele apparaten of strengere beveiligingseisen. Het stelt IT-operaties in staat om bedrijfsdata te beschermen over meerdere apparaten, inclusief persoonlijke apparaten die in een zakelijke context worden gebruikt. Met zijn enterprise mobiliteitsfuncties kunnen bedrijven hun bedrijfsdata veilig beheren terwijl ze de productiviteit waarborgen.

Hier is alles wat je moet weten over het kiezen van het beste Microsoft 365 plan voor je behoeften.

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.