Terug naar het overzicht

25 juli 2023

Wat Is Microsoft Fabric?

Microsoft heeft tijdens de Build 2023 een kijkje gegeven in haar nieuwste innovatie, Microsoft Fabric. Dit platform, dat naar verwachting de data-analysewereld zal hervormen, bundelt resources om kosten te verlagen en resourcebeheer te vereenvoudigen.

In het tijdperk van Software as a Service (SaaS) markeert Microsoft Fabric een evolutionaire stap ten opzichte van de huidige analytische oplossingen van Microsoft. Gebruikers kunnen nu via een gratis proefperiode kennis maken met deze innovatieve oplossing.

Wat maakt Microsoft Fabric uniek?

In het hart van de digitale transformatie heeft Microsoft een volledige herinrichting van de data-analyse workflow ontwikkeld. Het resultaat is Microsoft Fabric. Dit innovatieve platform integreert Azure Data Factory, Synapse Analytics, en Power BI in één uniforme SaaS-omgeving. Het doel? De ultieme analyseplatform, perfect ontworpen voor het AI-tijdperk.

Dankzij de SaaS-basis bestrijkt Microsoft Fabric het volledige spectrum van analytics-operaties. Van dataverzameling en transformatie tot analyse en presentatie, alles wordt gestroomlijnd en geoptimaliseerd.

Een blik op OneLake: het verenigde rekenraamwerk

OneLake, een cruciaal onderdeel van Microsoft Fabric, wordt al snel erkend als de “OneDrive voor Data”. Elke organisatie heeft een enkele OneLake, ontworpen om een veilige en efficiënte bron van waarheid te zijn.

Microsoft Fabric

Integratie van AI in Microsoft Fabric

AI heeft bijna elk aspect van het digitale landschap doordrongen, en Microsoft Fabric is geen uitzondering. Microsoft kondigde de uitbreiding aan van copiloten (natuurlijke taalassistenten) in bijna elk Microsoft-product, inclusief Fabric.

Migreren naar Fabric: een overweging

Het idee om over te stappen naar het Fabric-platform kan verleidelijk zijn. Toch is het belangrijk om te onthouden dat Microsoft Fabric zich nog in de openbare preview-fase bevindt. Voor organisaties die overwegen volledig over te stappen naar deze geïntegreerde analytische oplossing, is het wellicht verstandig om nieuwe POC-gebruiksscenario’s te onderzoeken.

De toekomst van Microsoft Fabric

Terwijl het verhaal van Microsoft Fabric zich verder ontvouwt, is er veel te ontdekken. Van ingewikkelde workflows tot licenties, beheer en implementatie van best practices. Microsoft Fabric belooft teams te ondersteunen bij het genereren, beheren en samenwerken aan data binnen een organisatie.

Tot slot, met zijn uniforme architectuur, AI-integratie en intuïtieve, gebruikersvriendelijke ontwerp, biedt Microsoft Fabric een overtuigende propositie voor bedrijven en ontwikkelaars die zich in de data-gedreven wereld begeven. Of het nu gaat om het stroomlijnen van data-analyse of het verbeteren van de AI-mogelijkheden van een organisatie, Fabric lijkt klaar om een game-changer te zijn. We kijken uit naar de toekomst met Microsoft Fabric.

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.