Terug naar het overzicht

16 augustus 2022

Zeven belangrijke voordelen van Microsoft-certificering

De IT-arbeidsmarkt wordt steeds competitiever en tenzij je erop voorbereid bent, kom je terecht in een middelmatig bedrijf met lage lonen.

Sinds klein ben ik super fan van IT en vooral Microsoft. Ik ging mee met mijn vader naar zijn werk waar hij IT-specialist was. Ik vond het erg leuk en wist toen al dat ik ook een it’er wou worden.

Inmiddels heb ik ruim 80 certificeringen waarvan merendeels Microsoft certificaten zijn. Naast mijn HBO wou ik zoveel mogelijk certificeringen behalen zodat ik later veel carrièremogelijkheden heb en zelf kan kiezen. Naast Microsoft heb ik ook onder andere LinuxVMwareCitrix en Cisco (CCNA) certificaten behaald.

Uiteindelijk ben ik gespecialiseerd in Microsoft 365 en mag ik leuke opdrachten uitvoeren als Microsoft365 Specialist.

Slim omgaan met je beslissingen is de sleutel tot het behalen van succes. Je zult niet in staat zijn om je droombaan te krijgen met alleen je universitaire diploma; als u de beste op IT-gebied wilt zijn, is het essentieel om IT-certificeringen op uw cv te hebben. Microsoft-certificeringen staan in het middelpunt van de schijnwerpers en jonge afgestudeerden en werkende professionals willen graag gecertificeerd worden door dit toonaangevende technologiebedrijf. Als u uw carrière naar een nieuw niveau wilt tillen, zijn hier zeven voordelen van het verkrijgen van een Microsoft-certificering.

Alta Martes bij Microsoft Schiphol Nederland
Alta Martes bij Microsoft Schiphol Nederland

1. Bijgewerkte vaardigheden en kennis

De intensieve cursus die u volgt om een Microsoft-certificering te behalen, zal u wapenen met nieuwe en bijgewerkte vaardigheden en kennis. Kies een geaccrediteerd IT-college voor de optimale leerervaring.

2. Erkenning in de menigte van werkzoekenden

Zoals hierboven vermeld, is er concurrentie op de IT-arbeidsmarkt als nooit tevoren. Met een Microsoft-certificering kunt u zich onderscheiden van de massa en indruk maken op werkgevers bij topbedrijven.

3. Validatie bij uw bedrijf

Met een Microsoft-certificering worden uw meningen hoger gewaardeerd vanwege uw gespecialiseerde vaardigheden. Ongeacht de rol die je in je bedrijf hebt, krijg je een grotere stem in elke beslissing en anderen zullen zich tot je wenden voor hulp en begeleiding.

4. Hoger salaris

Betere kwalificaties en meer geloofwaardigheid geven u de mogelijkheid om te onderhandelen over een hoger salaris. Werkgevers hebben kandidaten met certificeringen nodig en zijn bereid extra te betalen voor hun expertise.

5. Veel carrièremogelijkheden

Een Microsoft-certificering opent veel nieuwe carrièredeuren voor u in verschillende industrieën. Als u uw baan wilt veranderen, klaar bent om een andere functie te proberen of als u uw carrière als geheel wilt veranderen, zal deze certificering u op uw nieuwe pad helpen.

6. Respect van je collega’s

Als Microsoft Certified Professional krijgt u meer respect en erkenning van uw collega’s en anderen in uw vakgebied.

7. Persoonlijke tevredenheid

Geen enkele hoeveelheid geld en respect kan het gevoel van persoonlijke voldoening verslaan dat je krijgt van je professionele prestaties. Een Microsoft-certificering geeft je het zelfvertrouwen om je dromen na te jagen.

Soorten certificeringen die Microsoft aanbiedt

Microsoft biedt een breed scala aan certificeringen. Ze zijn onderverdeeld in geassocieerde, professionele en deskundige niveaus en komen met specialisaties in verschillende domeinen. De meest populaire Microsoft-certificering is:

Kies een certificering die perfect aansluit bij uw ambities en carrièredoelen en zorg ervoor dat u een college van hoge kwaliteit vindt met ervaren instructeurs om u te helpen zich voor te bereiden.

Bron: netsoftcollege

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.