Terug naar het overzicht

15 augustus 2022

Microsoft geeft advertenties weer aan sommige Office 2021-gebruikers

Het kopen van Microsoft Office 2021 en niet de op abonnementen gebaseerde Microsoft 365, is voor veel gebruikers een bewuste keuze. Sommigen betalen liever één keer voor een product in plaats van er elke maand voor te moeten betalen.

Stel je de verrassing voor van een Office 2021-klant die wordt begroet met een advertentie voor Microsoft 365 in Office 2021. Twitter-gebruiker Lee Holmes was de eerste die de advertentie meemaakte en hij publiceerde er een screenshot van op Twitter.

De advertentie, die als één regel in Word 2021 werd weergegeven, bood Holmes drie maanden Microsoft 365 Family voor een gereduceerde prijs.

Tijdelijke aanbieding Ontvang 3 maanden Microsoft 365 Family voor slechts $$ 0,99

De double-$$ is geen typefout, de advertentie van Microsoft gebruikt het precies zo. Het lijkt erop dat Microsoft experimenteert met verschillende advertenties, waarschijnlijk om erachter te komen welke het beste converteert. Volgens Bleeping Computer, anderen zagen de volgende advertentie in Office 2021:

Voor slechts $$ 0,99 krijgt u 3 maanden Microsoft 365 Family en deelt u deze met maximaal 5 personen. Het is alsof je zes abonnementen in één krijgt. VOORWAARDEN ZIJN VAN TOEPASSING

Pogingen om Office 2021 advertenties te laten weergeven op verschillende testsystemen zijn mislukt. De campagne kan worden beperkt tot bepaalde regio’s of andere statistieken.

Holmes, die Principal Security Architect is bij Microsoft, voelde zich teleurgesteld toen hij de advertentie in Office 2021 zag. Afgezien van het overschrijden van een grens door advertenties weer te geven in een commercieel product, moet men zich afvragen hoe succesvol deze specifieke campagne kan zijn.

De klant heeft Microsoft Office 2021 al gekocht, de nieuwste permanente versie van Office. Een Microsoft 365-abonnement biedt ook toegang tot Office-hulpprogramma’s. De belangrijkste voordelen zijn dat de Office-programma’s die via een Microsoft 365-abonnement worden aangeboden, niet beperkt zijn tot één apparaat en dat de OneDrive-opslag wordt verhoogd tot 1 Terabyte. Een Microsoft 365 Family-abonnement biedt deze voordelen aan maximaal zes personen.

Het gebruik van advertenties neemt toe

De promotionele boodschap in Office 2021 is de nieuwste in een steeds groter wordende reeks advertenties in Microsoft-producten. Microsoft weergegeven advertentie in Verkenner aan sommige Windows Insider-gebruikers eerder dit jaar.

In 2021 heeft Microsoft een advertentie gepusht naar Windows 11 Insider-systemen voor Microsoft Teams waardoor systemen vastliepen.

In 2020, Microsoft heeft lijsten toegevoegd aan Outlook, PowerPoint, Excel en Word aan het menu Start van Windows en de lijst met geïnstalleerde programma’s, zonder enige actie van de systeembeheerder of gebruiker. Dit waren snelkoppelingen naar Office-webtoepassingen.

In 2018, advertenties werden weergegeven in de Mail-client, waarvan Microsoft later beweerde dat ze alleen experimenteel waren.

Advertenties voor OneDrive werden ook weergegeven in Verkenner en er kunnen advertenties zijn wanneer Windows-gebruikers naar andere browsers zoeken in het menu Start.

Het lijkt erop dat Microsoft-leidinggevenden een nieuwe manier hebben ontdekt om andere bedrijfsproducten en -services bij klanten te promoten en dat het gebruik toeneemt.

Bron: ghacks

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.