Terug naar het overzicht

06 juni 2022

Windows en Office bijwerken via het Microsoft 365-beheercentrum

  • IT-beheerders die organisaties beheren, kunnen eindelijk ontspannen en een verdiende zucht van bevrijding slaken.
  • Microsoft bedacht een betere manier om je Windows- en Office-software up-to-date te houden.
  • Alles kan worden gedaan via het Microsoft 365 Amin Center, maar alleen voor sommige versies.

Als u een IT-beheerder bent die software-updates voor uw organisatie beheert, zult u het interessant vinden dat Microsoft een nieuwe pagina met software-updates heeft uitgebracht in het Microsoft 365-beheercentrum.

U moet weten dat dit dashboard u een overzicht op hoog niveau moet geven van de updatestatus en -status van uw Windows- en Office-software in een uniforme weergave.

Beheer uw updates beter en een stuk eenvoudiger

Voor degenen onder u die het onderwerp in de gaten houden, zult u zich zeker herinneren dat deze functie aanvankelijk werd aangeprezen voor release in april 2022.

Dit veelgevraagde dashboard voor software-updates biedt beheerders veel statistieken, waaronder informatie over hoeveel apparaten de nieuwste beveiligingsupdates voor Microsoft 365-apps hebben geïnstalleerd.

U krijgt ook een overzicht van beveiligingsproblemen, het aantal machines met niet-ondersteunde versies van Windows en details over pc’s met Windows-versies die het einde van de service bereiken.

Microsoft 365 Admin Center Software updates
Microsoft 365 Admin Center Software updates

Op het moment van schrijven bevat de webpagina met software-updates alleen details over Microsoft 365-apps en Windows.

Dat gezegd hebbende, zal Microsoft het later dit jaar uitbreiden met ook on-premises Exchange Servers. Exchange Server 2019 krijgt begin volgend jaar ook een vergelijkbare ervaring.

Een ander belangrijk aspect om mee te nemen is dat het dashboard met software-updates momenteel in preview is, dus verwacht hier en daar wat ruwe randjes.

Redmond-functionarissen verklaarden ook dat het bovengenoemde dashboard wordt gevoed door diagnostische gegevens met de beste inspanningen, zodat tellingen kunnen worden uitgeschakeld en er ook latentie in updates kan zijn.

Bron: windowsreport

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.