Terug naar het overzicht

05 juni 2022

Microsoft Teams: Chat voor gasten wordt gedempt en “hand opsteken” wordt verbeterd

Microsoft’s communicatiesoftware ‘Teams’ is een integraal onderdeel geworden van het dagelijkse kantoorleven en wordt door velen dagelijks gebruikt. De belangstelling voor nieuwe features is dan ook navenant groot. En deze worden de komende tijd weer aangevuld.

Het belang van teams voor het bedrijf Redmond blijkt wel uit het feit dat er regelmatig nieuwe functionaliteiten aan de dienst worden toegevoegd. Binnenkort zullen er meer nieuwe functies worden toegevoegd, zoals te zien is in de vermeldingen in de Microsoft 365-roadmap.

Gasten kunnen worden verbannen uit de chat

De eerste zeker nuttige innovatie betreft de deelname van gasten aan vergaderingen. Deze hebben natuurlijk niet dezelfde rechten als reguliere deelnemers en dit kan ook door beheerders worden beheerd. En degenen die hiervoor verantwoordelijk zijn, hebben nu een ander hulpmiddel. In de toekomst kunnen beheerders het recht intrekken om chatberichten van anonieme en niet-geverifieerde gebruikers in Teams te schrijven en te zien. Concreet betekent dit dat je nog steeds kunt deelnemen aan een vergadering, maar in een nog passievere rol.

Daar zijn zeker meerdere redenen voor: Enerzijds moeten de gegevens van de actieve deelnemers worden afgeschermd, in chats wordt vaak vertrouwelijke informatie gedeeld die een “toeschouwer” niet mag of mag zien. Aan de andere kant is dit waarschijnlijk ook bedoeld als een soort trollenbescherming, anonieme deelnemers mogen waar mogelijk geen overlast en onrust veroorzaken.

Steek uw hand op met een druk op de knop

De tweede nieuwe functie betreft de reeds beschikbare “hand opsteken” functie. Dit is al een signaal dat je iets wilt zeggen en dit is nu nog makkelijker. Want met hardware die speciale teamknoppen heeft, kun je “hand opsteken” activeren door de bijbehorende knop ingedrukt te houden – dat is een kleine, maar zeker mooie verbetering in comfort.

Bron: researchsnipers

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.