Terug naar het overzicht

09 december 2022

Windows 11 krijgt eindelijk een ingebouwde schermopnametool

Microsoft brengt eindelijk een ingebouwde schermrecorder naar Windows. De Snipping Tool in Windows 11 wordt binnenkort bijgewerkt met schermopname, wat betekent dat Windows-gebruikers niet hoeven te vertrouwen op de Xbox Game Bar of tools van derden om hun schermen op te nemen.

Windows 11-testers krijgen vandaag toegang tot de bijgewerkte Snipping Tool en met de nieuwe recordoptie kunt u een heel scherm opnemen of zelfs een sectie die wordt bijgesneden. De update komt meer dan vier jaar nadat Microsoft voor het eerst een nieuwe screenshot-ervaring voor Windows introduceerde.

“We weten dat Snipping Tool een favoriet is onder de Insider-community, dus we zijn erg verheugd om met deze update een ingebouwde schermrecorder te introduceren!” legt Dave Grochocki uit, principal product manager lead voor Windows inbox-apps. “Snipping Tool heeft het altijd snel en gemakkelijk gemaakt om inhoud van uw pc vast te leggen en te delen, en met ingebouwde schermopname, we breiden deze mogelijkheden uit naar nog meer soorten content.”

windows11
Bron: Microsoft

De regioselectiefunctie maakt het handig voor diegenen die alleen een app willen vastleggen in plaats van hun hele scherm. De Xbox Game Bar is goed in het opnemen van individuele apps, maar er is veel minder controle over wat je daar precies opneemt.

Microsoft is nog maar net begonnen met het testen van dit met Windows 11-testers in het Dev-kanaal, dus het duurt waarschijnlijk enkele weken of maanden voordat deze Snipping Tool wordt vrijgegeven aan iedereen die Windows 11 gebruikt. Toch is het geweldig nieuws dat Windows eindelijk een ingebouwde schermrecorder zal hebben

Bron: theverge

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.