Terug naar het overzicht

08 december 2022

Wat is de betekenis van SharePoint Services?

SharePoint is een verzameling webtoepassingen die kunnen worden gebruikt om informatie te beheren. Deze webtoepassingen zijn beschikbaar als onderdeel van Microsoft Office 365. SharePoint is een zeer populaire applicatie voor organisaties die hun informatiebeheerbehoeften willen centraliseren.

SharePoint wordt gebruikt voor een breed scala aan doeleinden, zoals documentbeheer, contentmanagement, samenwerking, business intelligence, enz. SharePoint kan worden gebruikt door individuen, groepen en hele organisaties.

SharePoint-services is een groep Microsoft-producten die SharePoint Server, Office 365 en Windows Azure omvat. Deze term verwijst naar deze producten gezamenlijk.

SharePoint is een samenwerkingsplatform dat is ingebouwd in Microsoft Office 365. Het bevat verschillende tools voor het maken, beheren en delen van inhoud op verschillende manieren, waaronder documenten, spreadsheets, presentaties en meer.

Wat zijn de meest gebruikte Sharepoint-services voor bedrijven?

Als u wilt migreren van Office 365 of Office on-premise, bent u waarschijnlijk op zoek naar een betrouwbare SharePoint-migratieoplossing. U kunt beginnen met SharePoint Migration Services en hier meer informatie hierover vinden.

Maar wat zijn de meest gebruikte SharePoint-services voor bedrijven?

In dit artikel bekijken we de populairste SharePoint-services en hun functies. De meest voorkomende en meest gebruikte service in SharePoint is SharePoint Online. Het is de meest toegankelijke, handige en eenvoudige manier om SharePoint te gebruiken. Het is gebouwd bovenop Microsofts cloudplatform Azure.

U kunt uw lokale gegevens eenvoudig migreren naar SharePoint Online met behulp van een migratiehulpprogramma zoals SharePoint Migration Services. Maar SharePoint heeft ook veel extra functies die het een interessante keuze maken voor bedrijven.

Het biedt bijvoorbeeld een aantal functies:

  • Office 365-groepen
  • Yammer
  • OneDrive
  • Planner
  • InfoPath
  • PowerApps
  • Flow
  • Power BI en meer.

Bovendien heeft het een ingebouwde zoekmachine genaamd Office Graph. Zo kunt u alles binnen uw organisatie vinden, of het nu gaat om documenten, bestanden of personen. Het biedt de mogelijkheid om deze resultaten te filteren op verschillende parameters zoals bestandstype, aanmaakdatum, trefwoorden, locatie, enzovoort. Office 365-groepen

Office 365-groepen zijn een nieuwe functie in SharePoint Online. Hiermee kunt u groepen maken binnen uw organisatie. Deze groepen kunnen worden gedeeld met andere gebruikers en kunnen voor verschillende doeleinden worden gebruikt, zoals het delen van bestanden, chatten, enz.

Een groep maken of machtigingen toewijzen Office 365 Groepen zijn een nieuwe functie in SharePoint Online. Hiermee kunt u groepen maken binnen uw organisatie. Deze groepen kunnen worden gedeeld met andere gebruikers en kunnen voor verschillende doeleinden worden gebruikt, zoals het delen van bestanden, chatten, enz.

Een groep maken

Als u een groep wilt maken, moet u naar het Office 365-beheercentrum gaan en vervolgens “Groepen” selecteren onder “Services”. U ziet een lijst met alle bestaande groepen. Klik op de knop “Nieuwe groep maken” om aan de slag te gaan.

Als u een groep toegang wilt geven tot een documentbibliotheek, moet u op de knop “Documentbibliotheek toevoegen” klikken. Hiermee wordt een dialoogvenster geopend waarin u de URL van de documentbibliotheek kunt invoeren.

Het belang van Sharepoint Services

Dit is het digitale tijdperk waarin bijna alles online gaat en mensen in virtual reality leven. Deze nieuwe en moderne woonstijl heeft er ook voor gezorgd dat het bedrijf innovatieve ideeën brengt om de mensen te bereiken. Deze nieuwe ideeën richten zich op flexibiliteit van tijd en ruimte, wat betekent dat u altijd en overal kunt werken.

Overzicht van de SharePoint

SharePoint heeft veel briljante functies om uw gegevens en communicatie eenvoudig en productiever te maken. Het is een samenwerkingsplatform dat zeer krachtig is en veel functies heeft. Het SharePoint-ontwikkelingsteam werkt hard om het productiever en flexibeler te maken voor de gebruikers.

Als u overweegt te investeren in een SharePoint-project, volgen hier enkele tips om het beste uit deze geweldige samenwerkingstool te halen. SharePoint is een webapplicatie gebouwd op Microsoft’s.Net Framework. Het is een Enterprise Content Management (ECM) tool die documentbeheer, samenwerking en communicatie omvat.

Conclusie

Microsoft SharePoint is een webtoepassing die wordt gehost op een server. Er zijn veel SharePoint-adviesbureaus die SharePoint-services leveren aan hun klanten. Microsoft SharePoint biedt veel functies, zoals samenwerking, inhoudsbeheer, documentbeheer en andere services.

Deze services helpen organisaties om hun gegevens efficiënt te beheren. Microsoft SharePoint heeft zijn eigen voordelen die het populairder maken bij zakelijke organisaties. Microsoft SharePoint is een kosteneffectieve oplossing voor organisaties van elke omvang.

Bron: cystinose

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.