Terug naar het overzicht

06 juli 2023

Windows 11 Bouwnummer 23493 Voegt Copilot, RAR en 7-Zip Ondersteuning Toe

Microsoft heeft op donderdag 29 juni een nieuwe versie van Windows 11 uitgebracht in het Dev kanaal voor Windows Insiders. De nieuwe bouwnummer is 23493, die enkele van de grootste releases omvat, zoals Windows Copilot Preview, een nieuwe instellingenhomepage, ingebouwde ondersteuning voor RAR, 7-Zip, een nieuwe volumemixer, en meer.

Windows 11 Bouwnummer 23493 Biedt Copilot, RAR, & 7-Zip Ondersteuning

Laten we eens kijken naar wat er nieuw is in Bouwnummer 23493:

Windows Copilot Voorbeschouwing

Terug in mei, tijdens de Build-ontwikkelaarsconferentie, introduceerde Microsoft Windows Copilot voor Windows 11 – het eerste PC-platform dat gecentraliseerde AI-assistentie biedt, ontworpen om mensen gemakkelijk actie te laten ondernemen en dingen gedaan te krijgen.

“Het overlapt niet met je bureaubladinhoud en draait onbelemmerd naast je geopende app-vensters, waardoor je op elk gewenst moment kunt communiceren met Windows Copilot,” zei het Windows-team in een blogpost. “Windows Copilot met Bing Chat genereert reacties die contextueel zijn en verbetert je ervaring in Windows.”

In deze eerste, vroege voorbeschouwing, kun je de door AI aangedreven Windows Copilot een reeks vragen stellen of acties aanvragen zoals:

 • “Schakel over naar donkere modus.”
 • “Zet aan, stoor me niet.”
 • “Maak een screenshot”
 • “Vat deze website samen” (Actieve tab in Microsoft Edge)
 • “Schrijf een verhaal over een hond die op de maan woont.”
 • “Maak voor mij een afbeelding van een serene koivijver met leliebladen.”

Aangezien dit een vroege voorbeschouwing is, is Windows Copilot nog niet volledig operationeel. Bijvoorbeeld, Windows Copilot heeft een basis set van Windows instellingen plugins maar nog geen ondersteuning voor derde partij plugins.

Microsoft zegt dat het functies zal toevoegen in de loop van de tijd terwijl het de Windows Copilot ervaring verfijnt met Windows Insiders.

Nieuwe Instellingen Homepage

Bouwnummer 23493 introduceert ook een nieuwe homepage in Instellingen die je een dynamische en gepersonaliseerde ervaring biedt. Het geeft een overzicht van je apparaat, snelle toegang tot belangrijke instellingen en helpt bij het beheren van je Microsoft-account.

Het bedrijf heeft ook interactieve kaarten gecreëerd die verschillende apparaat- en accountgerelateerde instellingen vertegenwoordigen, gegroepeerd op veelgebruikte functies.

Hier is een overzicht van elke kaart:

 • Aanbevolen instellingen: Deze kaart past zich aan aan je specifieke gebruikspatronen, en biedt tijdige en relevante instellingsopties. Het is ontworpen om je instellingenbeheer te stroomlijnen en je tijd te besparen.
 • Cloudopslag: Geeft je een overzicht van je gebruik van cloudopslag en laat je weten wanneer je bijna aan je capaciteit zit.
 • Accountherstel: Dit helpt je Microsoft-account veiliger te houden door je te helpen extra herstelinformatie toe te voegen, zodat je nooit buitengesloten raakt van je account, zelfs als je je wachtwoord vergeet.
 • Personalisatie: Dit brengt aanpassing op de voorgrond door een-klik toegang te bieden om je achtergrondthema te updaten of je kleurmodus te veranderen.
 • Microsoft 365: Geeft een snelle blik op je abonnementsstatus en voordelen, samen met de mogelijkheid om enkele belangrijke acties uit te voeren in Instellingen in plaats van naar de webpagina te gaan.
 • Xbox: Net als de Microsoft 365-kaart, kun je je abonnementsstatus bekijken en het abonnement beheren vanuit de Instellingen-app.
  Deze release bevat zeven kaarten, maar het bedrijf is van plan om er in toekomstige releases meer toe te voegen.

Backup En Herstel

Vanaf Windows 11 bouwnummer 23493 zul je pinnen voor je desktopapp zien herstellen op de taakbalk en het Startmenu, inclusief desktopapps die niet zijn geïnstalleerd vanuit de Microsoft Store.

Verder kun je op de app pin klikken om je desktopapps te herstellen die beschikbaar zijn in de Microsoft Store. Voor apps die niet beschikbaar zijn in de Microsoft Store, wordt je naar het web geleid om de installer te downloaden.

Ingebouwde Ondersteuning Voor RAR En 7-Zip

Deze bouw voegt ingebouwde ondersteuning toe voor het lezen van aanvullende archiefbestandsformaten met behulp van het open-source project libarchive, zoals “.tar”, “.tar.gz”, “.tar.bz2”, “.tar.zst”, “.tar.xz”, “.tgz”, “.tbz2”, “.tzst”, “.txz”, “.rar”, en “.7z” archiefbestandsformaten vanuit Bestandsverkenner.

Nieuwe Volumemixer Ervaring In Snelle Instellingen

Windows 11 introduceert een nieuwe verbeterde volumemixer in Snelle Instellingen. De bijgewerkte audio snelle instellingen ervaring brengt een moderne volumemixer die snelle audioaanpassing op een per-app basis toestaat, met extra controle om apparaten on-the-fly te verwisselen.

Ook is er een nieuw toetsenbord sneltoets (WIN + CTRL + V) toegevoegd om de volumemixer te openen voor snellere controle over de ervaring.

Daarnaast heeft het ontwikkelteam het gemakkelijker gemaakt om de Windows Sonic ervaring te activeren met een snel toegangslijst van geïnstalleerde ruimtelijke geluidstechnologieën. Je kunt de Microsoft Store bezoeken om meer ruimtelijke geluidstechnologieën te vinden om uit te kiezen, zoals Dolby en DTS.

Verteller Natuurlijke Stemmen In Japans En Engels (Brits)
Bouwnummer 23493 introduceert ook nieuwe natuurlijke stemmen in het Japans en Engels (Brits), waardoor Verteller gebruikers comfortabel op het web kunnen browsen en mail kunnen lezen en schrijven.

Snap Layout

In deze bouw voegt Windows 11 suggesties toe in Snap Layouts om je te helpen meerdere apps direct samen te laten klikken. Wanneer je over de “Minimaliseren” of “Maximaliseren” knop op een app zweeft (of WIN + Z) om het layoutvak te openen, zie je app-icoontjes weergegeven in verschillende layoutopties om je te helpen de beste layoutoptie aan te bevelen die het beste werkt.

Naast de bovenstaande functies brengt Bouwnummer 23493 verschillende andere veranderingen en verbeteringen. Je kunt de blogpost hier lezen om meer te leren over de volledige lijst van veranderingen en bekende problemen.

Meer weten?

Neem contact op

Gerelateerde
blogs

Naar alle blogs

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.