Terug naar het overzicht

21 augustus 2023

Hoe Microsoft 365 Copilot Onze Werkwijze Zal Veranderen

In de dynamische wereld van technologie lijkt Microsoft een revolutie teweeg te brengen met de Microsoft 365 Copilot. Vergelijkbaar met de integratie van Windows op moderne desktops, heeft deze nieuwe tool het potentieel om de manier waarop we naar Office 365 kijken te veranderen.

Wat Maakt Microsoft 365 Copilot Zo Speciaal?

Velen onder ons hebben beloftes gehoord over technologische vooruitgang die onze productiviteit zouden verbeteren. Maar deze nieuwe toevoeging aan het Microsoft 365 pakket gaat verder dan alleen beloftes.

  • Geen Technische Expertise Vereist: Copilot is niet alleen voor IT-specialisten. Sterker nog, IT kan er wellicht het minst van profiteren.
  • Versnel je Werkproces: Copilot biedt tools die niet alleen de snelheid van het werk verhogen maar ook de kwaliteit verbeteren, waardoor uiteindelijk de winst van een bedrijf kan toenemen.

Hoe Werkt Copilot?

Via natuurlijke taal kan de gebruiker toegang krijgen tot Copilot. Het begint allemaal met een eenvoudige prompt in de bijbehorende Office 365-app, gebruikmakend van een techniek genaamd “grounding”. Met Copilot kan je Excel-gegevens analyseren, documenten samenvatten, presentaties vanaf nul beginnen en nog veel meer.

Voorbereiding op Copilot

Hoewel er veel enthousiasme is rondom Microsoft 365 Copilot, moeten organisaties zich goed voorbereiden om de maximale ROI te behalen. De huidige prijs van Copilot bedraagt ongeveer $30 per gebruiker per maand.

Hier zijn vijf belangrijke punten om te overwegen:

  1. Geduld is een Schone Zaak: Ondanks dat Microsoft de 365 Copilot al heeft aangekondigd, is de algemene beschikbaarheid nog een paar maanden verwijderd.
  2. Datakwaliteit is Essentieel: De kwaliteit en nauwkeurigheid van uw gegevens bepalen in grote mate de effectiviteit van Copilot.
  3. Impact op Elk Niveau: Van eenvoudige taken in Excel tot het beheren van e-mails in Outlook, de invloed van Copilot zal merkbaar zijn voor elke medewerker.
  4. ROI van Copilot: Ondanks de extra kosten geloven velen dat Copilot zichzelf zal terugverdienen door verhoogde productiviteit en efficiëntie.
  5. Perfectie is Relatief: Zoals met elke AI-gestuurde tool, is het essentieel om de output te controleren om ervoor te zorgen dat deze voldoet aan de verwachtingen.

Conclusie

De introductie van Microsoft 365 Copilot is een opwindende stap voorwaarts in de wereld van productiviteit en samenwerking. Organisaties die bereid zijn te investeren in de voorbereiding en training zullen waarschijnlijk het meeste profiteren van deze nieuwe tool. De tijd zal leren hoe Copilot de moderne werkplek zal transformeren, maar de vooruitzichten zijn veelbelovend.

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.