Terug naar het overzicht

12 augustus 2023

Clipchamp: Een Handleiding voor Videobewerking op Windows

Als je ooit hebt geprobeerd video’s te bewerken op je Windows-apparaat, dan zal je blij zijn te weten dat Microsoft zijn software flink heeft verbeterd met de toevoeging van Clipchamp, een intuïtieve videobewerker die nu standaard wordt geleverd met Windows 11. Microsoft heeft Clipchamp een paar jaar geleden overgenomen en heeft het nu volledig geïntegreerd in het Windows besturingssysteem.

Deze gebruiksvriendelijke videobewerkingstool biedt zowel basis- als geavanceerde bewerkingsfuncties met een intuïtieve interface. Dit maakt videobewerking toegankelijk voor iedereen. Deze blog heeft als doel je te introduceren tot Clipchamp en de unieke eigenschappen en voordelen ervan uit te leggen.

Wat is Clipchamp?

De charme van Clipchamp ligt in zijn uitgebreide functionaliteit. Het gaat ver voorbij aan de basisvideobewerker die voorheen gekoppeld was aan de Foto’s-app op Windows. Clipchamp stroomlijnt het videobewerkingsproces, zonder in te boeten aan professionele kwaliteit.

Naast de basisfuncties biedt Clipchamp ook mogelijkheden voor scherm- en webcamopnames en een tekst-naar-spraak tool in meer dan 70 talen. Bovendien krijg je toegang tot een uitgebreide bibliotheek van stockvideo’s, afbeeldingen, geluidseffecten en muziek.

Clipchamp gebruiken: Een stap-voor-stap handleiding

Nadat we het aanbod en de prijsstructuur van Clipchamp hebben verkend, laten we dieper ingaan op het gebruik van deze dynamische tool. Door deze stappen te volgen, ben je op weg om professionele video’s te maken:

Projectstart: Begin een nieuw project vanaf nul, een sjabloon of vanuit een opname. Het platform biedt flexibiliteit om aan diverse gebruikersbehoeften te voldoen.

Media Importeren: Voeg mediabestanden toe vanaf je computer, cloudproviders of zelfs je telefoon aan je project. Je bron van media is niet beperkt tot slechts één locatie.

Bewerken: De tijdlijn biedt essentiële bewerkingstools. Knip en splits clips, pas filters toe, stel kleuren en snelheid bij en zet tekst om naar spraak. Daarnaast kun je je video verrijken met muziek, stockvideo’s en -afbeeldingen, tekst, graphics en overgangen.

Consistentie: Voor degenen die kiezen voor het Essentials-abonnement, garandeert de merkkit-functie merkconsistentie in je video’s.

Exporteren: Zodra je je video hebt geperfectioneerd, kun je deze exporteren. Houd er rekening mee dat het gratis plan je beperkt tot een maximale 1080p (HD) resolutie, terwijl het Essentials-abonnement export tot 4K (UHD) resolutie toestaat.

Is Clipchamp gratis?

Ja, Clipchamp biedt een gratis plan aan. Dit plan is speciaal ontworpen voor beginners en bevat vele voordelen. Mocht je echter meer geavanceerde functies nodig hebben, dan is er het Essentials-abonnement voor dagelijkse videobewerkers.

Nieuwe functies in Clipchamp voor Windows 11

De Clipchamp-app voor Windows 11 heeft tal van nieuwe functies gekregen om het bewerken van video’s te verbeteren. Van nieuwe hulpmiddelen voor snellere bewerkingen tot extra bronnen voor het maken van video’s.

Clipchamp biedt een toegankelijk en veelzijdig platform voor videobewerking. De integratie in Windows 11 verhoogt de waarde van het besturingssysteem aanzienlijk, waardoor gebruikers een hulpmiddel krijgen om met gemak hoogwaardige video’s te maken. Of je nu kiest voor de gratis versie of het Essentials-abonnement, Clipchamp is uitgerust om aan een breed scala aan gebruikersbehoeften te voldoen. De Clipchamp videobewerkingsapplicatie voor Windows 11 is verrijkt met tal van nieuwe functies om de videobewerking te verbeteren.

 • Een nieuw multi-item bewerkingstool zorgt voor snellere bewerking.
 • Er zijn nieuwe bronnen beschikbaar voor het maken van video’s ter viering van de Pride Maand, inclusief sjablonen, vlagoverlays, stickers en rechtenvrije video-assets.
 • Updates zoals overvloeimodi en verbeterde tekst-naar-spraak maken het bewerken van video’s eenvoudiger en sneller.
 • Essentials-abonnees kunnen nu video’s uploaden, bewerken en opslaan in 4K-resolutie.
 • Er is een reeks gratis video-stickers in Amerikaanse Gebarentaal (ASL) geïntroduceerd voor toegankelijke video’s.
 • Het platform biedt nu real-time feedback om presentatievaardigheden te verbeteren en boeiende video’s te maken met een sprekerscoach.
 • Real-time ondertiteling kan worden gegenereerd met slimme spraakdetectietechnologie.
 • Toetsenbordshortcuts zijn toegevoegd aan de editor.
 • De zwevende werkbalk en eigenschappenpaneel zijn geüpdatet voor snellere en toegankelijkere bewerking.
 • De aanpasbare snelheidskiezer is verbeterd.
 • Het platform biedt nu volledige scherm videopreviews.
 • Gebruikers kunnen nu specifieke gebieden van een video bijsnijden met freehand cropping.
 • Gebruikers kunnen lacunes in hun bewerkingstijdlijn identificeren en direct verwijderen.
 • Bewerken wordt vereenvoudigd door de nieuwe groeperingsfunctionaliteit.
 • Video’s kunnen worden georganiseerd met mappen.
 • Er zijn meer lettertypeopties beschikbaar.
 • Het platform biedt nu een collectie abonneerpanelen en nieuwe sjablonen.
 • De nieuwe merkkit stelt gebruikers in staat hun merklettertypen, kleuren en logo’s op te slaan.
 • Gebruikers kunnen nu tegelijkertijd hun scherm en camera opnemen.
 • De tekst-naar-spraakfunctie biedt nu 170 stemmen in 70 talen.
 • De functie voor het vervangen van tijdlijnitems is geïntroduceerd in de editor.

Bezoek de officiële website voor meer informatie over de videobewerkingsapplicatie van Microsoft Windows 11.

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.