Terug naar het overzicht

21 september 2023

Lancering van Microsoft 365 Copilot, Chat en Windows Copilot

Op donderdag 21 september heeft Microsoft tijdens een evenement in New York hun visie voor Microsoft Copilot onthuld—een digitale begeleider voor het hele leven—die een uniforme Copilot-gebruikerservaring creëert binnen Bing, Edge, Microsoft 365 en Windows. Als eerste stap richting deze visie verschijnt een nieuwe visuele identiteit—het Copilot-icoon—en een consistente gebruikerservaring die geleidelijk zal uitrollen over alle Copilots, eerst in Windows op 26 september en daarna in Microsoft 365 Copilot wanneer het voor bedrijfsklanten beschikbaar gesteld wordt op 1 november.

Hier is een samenvatting van de aankondigingen, evenals het productaanbod voor zakelijke klanten:

Microsoft Copilot in Windows

Microsoft Copilot in Windows zal beschikbaar zijn op 26 september. Het zal je sterken om sneller te creëren en taken met gemak te voltooien, wat eens ingewikkelde taken eenvoudig maakt. Het toegang krijgen tot de kracht van Copilot is naadloos omdat het altijd direct beschikbaar voor je is op de taakbalk of met de Win+C-sneltoets, hulp biedend naast al je apps.

Bing Chat Enterprise

Het bouwt voort op Microsoft Copilot en heeft commerciële gegevensbescherming, zodat je gerust kunt zijn dat je zakelijke gegevens worden beschermd en niet buiten de organisatie zullen lekken. Bing Chat Enterprise is als standalone beschikbaar voor $5 per gebruiker per maand en is inbegrepen in Microsoft 365 E3 en Microsoft 365 E5.

Microsoft 365 Copilot

Microsoft 365 Copilot is je AI-assistent op het werk. Het bouwt voort op Bing Chat Enterprise maar behoort tot een klasse op zichzelf. Microsoft 365 Copilot zal algemeen beschikbaar zijn voor zakelijke klanten voor $30 per gebruiker per maand vanaf 1 november. De prijs van $30 per gebruiker per maand is nog niet officieel. Het kan veranderen. Klanten met een Enterprise Agreement zullen waarschijnlijk geen $30 per gebruiker per maand betalen, maar er is een minimum van 300 stoelen.

Microsoft Copilot

Het biedt een commerciële SKU-line-up waarin de functies zijn opgenomen die in Microsoft Copilot, Bing Chat Enterprise en Microsoft 365 Copilot verkrijgbaar zijn.

Microsoft Copilot commerciële SKU-line-up

Meer details over de aankondigingen van vandaag in Microsoft 365 Copilot, Bing Chat Enterprise en Copilot in Windows volgen.

Microsoft 365 Copilot — je AI-assistent op het werk

In maart liet Microsoft zien hoe Copilot productiviteit kan ontsluiten en creativiteit in de apps die miljoenen mensen dagelijks gebruiken, kan bevrijden — zoals Word, Excel, PowerPoint, Outlook en Teams.

Voor zakelijke klanten moeten telefonisch contact opnemen met hun Microsoft-accountvertegenwoordiger om Microsoft 365 Copilot te kopen vanaf 1 november.

De afgelopen jaren is het tempo en de hoeveelheid werk alleen maar toegenomen. Op een bepaalde werkdag zoeken de zwaarste gebruikers 18 keer naar wat ze nodig hebben, ontvangen ze meer dan 250 Outlook-e-mails en sturen of lezen bijna 150 Teams-chats. Microsoft 365 Chat zal iedereen helpen het gewicht van werk te verlichten.

Leer op een heel nieuwe manier werken met Copilot Lab

Microsoft kondigde ook Copilot Lab aan om iedereen te helpen leren werken met AI en het meeste uit Microsoft 365 Copilot te halen.

Ontgrendel productiviteit en bevrijd creativiteit met Microsoft 365 Copilot

Bij Microsoft blijven ze nieuwe Copilot denkbeeldige realiteiten toevoegen aan de Microsoft 365-applicaties. Alle updates zullen in november over het algemeen beschikbaar zijn voor zakelijke klanten, tenzij het “binnenkort” wordt genoemd.

Microsoft 365 Copilot
Bron: Microsoft

Copilot in Outlook

Copilot in Outlook helpt je om overzicht te houden op je inbox en effectieve communicatie te creëren in minder tijd.
Je kan nu:

 • Copilot vragen om een e-mail thread samen te vatten om essentiële informatie te krijgen met aantekeningen die je snel naar de bron van de samengevatte inhoud laten springen, en voorgestelde actiepunten, antwoorden en vervolgafspraken.
 • Kiezen voor “Klinkt als mij” om je unieke schrijfstijl en stem te matchen wanneer je Copilot gebruikt om een e-mail te concepteren.
 • Een Teams-vergadering volgen die je niet live kon bijwonen, rechtstreeks vanuit het Outlook op je eigen tijd.
 • Deelnemers worden door Teams gevraagd om de vergadering op te nemen. Wanneer de opname klaar is, stelt Copilot je op de hoogte via Outlook.

Copilot in Word

Copilot in Word transformeert ieder aspect van het schrijfproces om je creatiever en efficiënter te maken. Nu kun je:

 • Copilot vragen om een samenvatting van een document om te delen als een recap of om snel op de hoogte te zijn, en Copilot leveren nu een gedetailleerdere opsomming met alle informatie die je nodig hebt.
 • Copilot vragen om een paragraaf te “herschrijven”, je kunt dan door verschillende opties scrollen om te zien wat het beste past. Daarna kun je de toon van de herschrijving aanpassen om deze neutraal, informeel of professioneel te maken.
 • Het maken van een tabel vanuit je tekst wordt makkelijker door Copilot hierom te vragen, waardoor je tijd bespaart op de opmaak.

Copilot in Excel

Copilot in Excel stelt iedereen in staat om gegevens te analyseren en te visualiseren als een data-analist. Nu kun je:

 • Samenwerken met Copilot in Excel om je gegevens te analyseren, te formatteren en te bewerken voor een dieper begrip en inzicht.
 • Vraag Copilot om geavanceerde analyses uit te voeren; maak krachtige, professionele visualisaties, genereer prognoses en bespaar tijd bij het doorzoeken van gegevens met Python in Excel.

Copilot in Loop

Copilot in Loop stelt teams in staat om gezamenlijk te denken, helpt teams co-creëren, up-to-date te blijven en op te pikken waar anderen zijn gebleven. Nu kun je:

 • Samenwerken met Copilot als team, prompten en vorige interacties bekijken om samen daarop voort te bouwen.
 • Vraag Copilot om een overzichtelijke tabel te genereren op de pagina om teamprojecten te organiseren. Je kunt de tabel eenvoudig omzetten in een Loop-component om te delen met teamleden waar ze ook werken – in Teams, Outlook, Microsoft Whiteboard en Word op het web.
 • Snel inhalen waar je teamgenoten gebleven zijn door Copilot om een samenvatting van een pagina te vragen

Copilot in OneNote

Copilot in OneNote helpt je georganiseerd, voorbereid en klaar voor actie te blijven. Nu kun je:

 • Dieper inzicht krijgen in je aantekeningen door uitgebreide vragen te stellen zoals: “Wat zijn de voor- en nadelen van dit proces?”
 • Vraag Copilot om samenvattingen van je OneNote-inhoud te genereren.
 • Type enkele zinnen en krijg een door Copilot gegenereerde alinea, opsommingstekenlijst of georganiseerde sectie.
 • Maak je schrijven duidelijker en effectiever met een snelle Copilot-bewerking.

Copilot in Stream

Copilot in Stream helpt je de inzichten en informatie te vinden die je nodig hebt van een video – in de Microsoft Stream-webapp of waar Stream-video’s werken binnen Microsoft 365-applicaties – in seconden. Nu kun je:

 • Vraag Copilot om een samenvatting van de video met een transcript van de relevante plekken die je moet bekijken.
 • Vraag Copilot om te identificeren wanneer mensen, teams of onderwerpen worden besproken en spring direct naar dat punt in de video.
 • Vraag Copilot om voorgestelde follow-ups of acties uit een video die je hebt gemist.

Copilot in OneDrive

Copilot in OneDrive helpt je alle inzichten en informatie te vinden die je nodig hebt – zonder ooit een bestand te openen. Nu kun je:

 • Vraag Copilot om open vragen te stellen met betrekking tot een individueel bestand of om een samenvatting van de inhoud te krijgen.
 • Copilot in OneDrive helpt je alle inzichten en informatie te vinden die je nodig hebt, zonder ooit een bestand te openen. Nu kun je:
 • Copilot open vragen stellen gerelateerd aan een specifiek bestand of een samenvatting van de inhoud krijgen.

Microsoft Bing Chat Enterprise

In juli heeft Microsoft Bing Chat Enterprise geïntroduceerd. Deze is bedoeld voor bedrijven die AI integreren en hun gegevens willen beschermen. Bing Chat Enterprise biedt commerciële gegevensbescherming. Dit betekent dat vertrouwelijke bedrijfsgegevens voor niemand zichtbaar zijn, zoekopdrachten nooit worden opgeslagen en de input van gebruikers niet wordt gebruikt om basismodellen te trainen.

Vandaag heeft Microsoft aangekondigd dat deze Bing Chat versie nu beschikbaar is in de Microsoft Edge mobiele app. Er is nu ook ondersteuning voor multimodale visuele zoekopties en Image Creator. Zo kun je op het werk je creativiteit vergroten door informatie te vinden en afbeeldingen te maken, terwijl je bedrijfsgevoelige gegevens beschermt.

Deze Bing Chat versie is onderdeel van Microsoft 365 E3 en E5, Business Standard en Business Premium. Dit betekent dat toegang beschikbaar is voor meer dan 160 miljoen mensen.

Het DALL.E 3 Model van OpenAI in Bing Image Creator

Verbeteringen in DALL.E 3 voor Betere Afbeeldingscreatie

Met DALL.E 3 maakt OpenAI een enorme sprong voorwaarts in de kwaliteit van gegenereerde afbeeldingen. Verbeterde details, zoals vingers en ogen, en een dieper begrip van de gebruikersverzoeken resulteren in meer nauwkeurige afbeeldingen. Daarnaast wordt Microsoft Designer rechtstreeks in Bing geïntegreerd voor een nog eenvoudigere bewerking van creaties.

Content Credentials voor Verantwoordelijke AI

In het kader van een verantwoorde omgang met generatieve AI, introduceert Bing nieuwe Content Credentials. Deze gebruiken cryptografische methoden om een onzichtbaar digitaal watermerk toe te voegen aan alle door AI gegenereerde afbeeldingen, inclusief de oorspronkelijke aanmaakdatum en -tijd. Ondersteuning voor Content Credentials wordt ook geïntroduceerd in Paint en Microsoft Designer.

Copilot in Windows

In mei heeft Microsoft aangekondigd dat Copilot naar Windows 11 komt. Copilot in Windows stelt je in staat om sneller te creëren, taken gemakkelijk af te ronden en vermindert je cognitieve belasting, waarmee eens complexe taken, simpel worden. Het gebruik van Copilot is naadloos gemaakt, het is altijd binnen handbereik op de taakbalk of via de Win+C toetsenbord sneltoets, en biedt hulp naast al jouw apps, op alle scherm formaten op werk, school of thuis.

Copilot in Integratie met Microsoft Power Apps

Versterking van de zakelijke efficiëntie met Power Apps en Copilot

De krachtige samenwerking tussen Microsoft Copilot en Power Apps zorgt voor aanzienlijke stappen in de richting van bedrijfsprocesverbetering. Dankzij Power Apps zijn gebruikers in staat om op maat gemaakte bedrijfstoepassingen te creëren die nog krachtiger worden gemaakt door de integratie met Copilot. Met deze dynamische combinatie kunnen applicaties worden geautomatiseerd op basis van zakelijke behoeften en kunnen er suggesties voor verbetering voortvloeien uit de analyse van app-gebruiksgegevens.

Copilot en Power Automate – Automatiseren van bedrijfsoperaties

Copilot, in combinatie met Power Automate, vergroot zijn potentieel om bedrijfsoperaties te stroomlijnen en automatiseren. Met Copilot kan Power Automate op intelligente wijze workflows ontwerpen, processen initiëren op basis van vooraf gedefinieerde omstandigheden en de prestaties van processen in de gaten houden om te identificeren waar eventuele knelpunten zich bevinden.

Efficiënter datagebruik met Copilot en Power BI

Microsoft Copilot voor Power BI kan de productiviteit van datagebruikers op verschillende manieren verhogen. Copilot kan taken zoals het creëren van visuals, het genereren van DAX-calculaties en het personaliseren van rapporten automatiseren, waardoor tijd en moeite van gebruikers bespaard blijft.

Het optimaliseren van softwareontwikkeling met Copilot en Visual Studio & Github

De integratie van Copilot met Visual Studio, een populaire ontwikkelomgeving, heeft een transformatieve impact op het softwareontwikkelingsproces. Met zijn slimme codehulp kan Copilot ontwikkelaars helpen betere code te schrijven en sneller te produceren.

Verhoging van de productiviteit met Copilot en Github

Data van Github toont aan dat Copilot belooft de productiviteit voor iedereen te ontsluiten.

Verrijken van werkprocessen met Copilot en Microsoft Viva

Copilot in Microsoft Viva helpt zowel leiders als individuele bijdragers bij het creëren van boeiende, interessante, relevante en inspirerende posts binnen de werkgemeenschap en visuele verhaallijn conversaties.

Naar een hoger niveau van beveiliging met Copilot

Met de integratie van Copilot en Microsoft Security wordt de beveiliging naar een nieuw niveau getild, waardoor een robuuste en veilige omgeving voor het coderen ontstaat.

Governance voor Microsoft 365 bij ALTA-ICT

Als een baanbrekende AI-innovatie kan Microsoft Copilot de productiviteit aanzienlijk een impuls geven. Deze slimme assistent werkt naast gebruikers om creativiteit te bevorderen, productiviteit te versnellen en vaardigheden te verbeteren. Binnen Microsoft 365 heeft Copilot twee belangrijke functies: fungeren als een copiloot, waarbij stuurbijstand nodig is, en het bieden van een intuïtieve en consistente gebruikerservaring die consistent is over verschillende apps. Bekendheid met Copilot kun je ook opdoen via GitHub, waar het de programmeerproductiviteit ten goede komt. Kortom, Microsoft Copilot is een krachtige productiviteitstool die gebruikers op weg helpt naar efficiënter werk.

Voor een op maat gemaakte oplossing om het gebruik van je Microsoft 365-omgeving te optimaliseren, heeft ALTA-ICT wellicht het antwoord. Onze governance-hulpmiddel verzamelt al je Microsoft 365-servicedata op één plek en automatiseert beleids- en levenscyclusprocessen, wat leidt tot betere governance en inzicht in data. Echter, het team van ALTA-ICT kan je hierbij ondersteunen door ervoor te zorgen dat je voorzien bent van de juiste governance-setup voordat je met Copilot aan de slag gaat. Neem gerust contact met ons op voor een kennismaking.

Bron: Microsoft

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.