Terug naar het overzicht

06 augustus 2023

Windows 365 vs. AVD: Welke Keuze Past Bij Uw Bedrijf?

In de dynamische wereld van virtuele bureaubladen zijn Azure Virtual Desktop en Windows 365 twee prominente keuzes die organisaties overwegen. Bij het selecteren van de juiste oplossing is het essentieel om de kosten, flexibiliteit en het gebruiksgemak te overwegen. In deze gids gaan we dieper in op deze aspecten om u te helpen de optimale keuze voor uw organisatie te maken.

Belangrijke Punten:

  • Windows 365 biedt een eenvoudigere installatie en beheer dan Azure Virtual Desktop, ideaal voor MKB’s met basisbehoeften.
  • Azure Virtual Desktop is flexibeler en heeft uitgebreidere mogelijkheden, geschikt voor ondernemingen met specifieke vereisten.
  • Beide oplossingen hebben vergelijkbare kosten; de keuze moet daarom gebaseerd zijn op bedrijfsbehoeften in plaats van prijs.
  • AVD is afhankelijk van Azure-verbruik, terwijl W365 een vaste prijs per gebruiker hanteert.

Wat zijn Windows 365 en Azure Virtual Desktop?

Windows 365 en Azure Virtual Desktop zijn Microsoft’s toppers in de wereld van virtuele desktops. Beiden bieden externe toegang tot desktopomgevingen, maar ze hebben elk een unieke benadering en doelgroep.

Windows 365 biedt een gebruiksvriendelijke ervaring voor bedrijven met directe virtuele desktopbehoeften. AVD daarentegen, is ontworpen voor flexibiliteit en kan complexe eisen aan.

Kosten van Windows 365 en Azure Virtual Desktop

De prijs van W365 is vast, terwijl AVD flexibele prijzen heeft op basis van Azure-verbruik. Afhankelijk van uw gebruik kunnen de kosten van beide oplossingen vergelijkbaar zijn. Uw specifieke vereisten en bestaande infrastructuur bepalen de beste keuze.

Wat past bij uw bedrijf?

Uw keuze tussen W365 en AVD hangt af van uw zakelijke behoeften:

  • Windows 365 Business: Voor MKB’s zonder bestaande infrastructuur. Eenvoudig in te stellen, maar beperkt tot 300 gebruikers.
  • Azure Virtual Desktop: Biedt meer functies en aanpassingsmogelijkheden. Vereist echter een bestaande Active Directory.
  • Windows 365 Enterprise: Vereist een Active Directory met Hybrid Azure AD. Een goede keuze als u al Intune gebruikt.

Installatie van Windows 365 en Azure Virtual Desktop

W365 Business instellen is simpel: koop een licentie en wijs deze toe aan een gebruiker. Voor W365 Enterprise volgt u de instructies van Microsoft. AVD heeft een uitgebreider installatieproces en kan de hulp van een Azure-specialist vereisen.

Conclusie:

Zowel W365 als AVD bieden sterke oplossingen voor virtuele desktops. De keuze moet echter gebaseerd zijn op uw specifieke bedrijfsbehoeften en bestaande infrastructuur. Een grondig begrip van elk platform zal u helpen de beste beslissing voor uw organisatie te nemen. Bij ALTA-ICT begrijpen we deze nuances en denken graag met u mee om de ideale oplossing voor uw behoeften te vinden. Neem contact met ons op via alta-ict.nl/contact voor een gepersonaliseerd advies.

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.