Terug naar het overzicht

18 september 2023

Microsoft stopt met de vertaalfuncties in OneNote voor Windows 10

Afhankelijk van je bureaubladconfiguratie en gebruik, heb je mogelijk toegang tot twee OneNote-apps. De eerste is OneNote voor Windows 10, gebaseerd op het Universal Windows Platform (UWP), maar is niet langer beschikbaar in de Microsoft Store. De tweede is de nieuwere, verenigde versie gebaseerd op de klassieke OneNote desktop app die bij Microsoft 365 hoort. Nu heeft Microsoft aangekondigd dat het de ondersteuning voor vertaalfunctionaliteiten in de oude OneNote-app zal stopzetten.

Aankondiging Einde Ondersteuning Vertaalfunctie

In een Microsoft-supportdocument, heeft het bedrijf aangekondigd dat de vertaalfunctie in de OneNote voor Windows 10-app niet meer wordt ondersteund. Deze beëindiging van de ondersteuning gaat officieel in vanaf november 2023. Na die datum zullen gebruikers die willen vertalen foutmeldingen ontvangen. Het is belangrijk om te benadrukken dat de app zelf ondersteund blijft tot oktober 2025, ook al zorgt Microsoft niet meer voor updates of verdere distributie via zijn winkels.

Microsoft heeft klanten verzekerd dat ze geen gegevens zullen verliezen zodra de vertaling vervalt, maar ze zullen deze specifieke functionaliteit niet meer kunnen inzetten op een willekeurig stuk tekst. Gebruikers die de vertaalfunctie willen blijven gebruiken, wordt aanbevolen de nieuwere OneNote-app uit de Microsoft Store te halen. Deze app wordt maandelijks bijgewerkt via Microsoft 365 en is de voorkeursvariant van Microsoft voor OneNote. Als alternatief kun je ook betalen voor een van de volgende abonnementen, aangezien deze worden geleverd met de verenigde versie van OneNote:

  • Microsoft 365 Family
  • Microsoft 365 Personal
  • Microsoft 365 Business Standard
  • Microsoft 365 Business Premium
  • Microsoft 365 Apps voor bedrijven
  • Microsoft 365 Apps voor Enterprise

Overgang naar de Nieuwe OneNote

Met het wegvallen van de vertaalfunctie in OneNote voor Windows 10 is het duidelijk dat Microsoft geleidelijk de ondersteuning voor de app afbouwt met het oog op de pensionering in oktober 2025, om zo meer gebruikers naar de nieuwe OneNote te laten migreren. Je kunt het downloaden uit de Microsoft Store of via het speciale Microsoft-portaal hier.

Meer weten?

Neem contact op

Gerelateerde
blogs

Naar alle blogs

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.