Terug naar het overzicht

02 april 2022

WhatsApp kondigt nieuwe updates aan voor spraakberichten

Met de conceptvoorbeeldfunctie kunnen gebruikers naar hun spraakberichten luisteren voordat ze deze verzenden.

WhatsApp kondigt nieuwe functies aan om de spraakberichtenervaring op het platform te verbeteren. Elke dag op WhatsApp verzenden gebruikers gemiddeld zeven miljard spraakberichten, die allemaal worden beschermd door end-to-end encryptie, beweerde het berichtenplatform van Meta in een blogpost.

De nieuwe updates die door WhatsApp zijn aangekondigd, omvatten conceptvoorbeeld, mogelijkheid om de opname te pauzeren / hervatten, afspelen buiten de chat, afspelen hervatten en golfvormvisualisatie. Met de conceptvoorbeeldfunctie kunnen gebruikers naar hun spraakberichten luisteren voordat ze deze verzenden.

Pauzeren en opnemen

Bij het opnemen van een spraakbericht kunnen gebruikers nu de opname pauzeren en doorgaan waar ze waren toen ze klaar waren. Met de functie ‘Afspelen via chat kunnen gebruikers buiten de chat naar een spraakbericht luisteren om hen te helpen multitasken of andere berichten te lezen en erop te reageren.

Golfvormvisualisatiefunctie toont een visuele weergave van het geluid op het spraakbericht om de opname te helpen volgen. Met de functie ‘Afspelen onthouden’ kunnen gebruikers verdergaan waar ze waren gebleven tijdens het afspelen van een bericht.

“Als je pauzeert wanneer je naar een spraakbericht luistert, kun je doorgaan waar je was gebleven wanneer je terugkeert naar de chat,” legde het uit. Gebruikers kunnen nu ook spraakberichten afspelen met een snelheid van 1,5x of 2x om sneller naar berichten te luisteren op zowel gewone als doorgestuurde berichten. Deze functies worden de komende weken uitgerold op het platform.

Bron: thehindubusinessline

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.