Terug naar het overzicht

27 maart 2022

10 redenen waarom LinkedIn belangrijk is om uw bedrijf te laten groeien

Met meer dan 700 miljoen leden verspreid over de hele wereld, heeft LinkedIn zich ontwikkeld tot een krachtige marketingtool. Met alle sociale mediaplatforms die ruimte innemen op uw smartphones, is er geen enkele die te vergelijken is met LinkedIn! Van het onderhouden van uw persoonlijke merk tot het genereren van gekwalificeerde leads, het gebruik van LinkedIn is tegenwoordig een belangrijk onderdeel van het zijn van een volwaardige professional in elke branche.

Als u op zoek bent naar enkele redenen waarom LinkedIn belangrijk is om uw bedrijf te laten groeien, zijn hier 10 manieren waarop het kan helpen om uw publiek te bereiken en te betrekken.

Creëer bekendheid en verbeter de merkreputatie

De bedrijfspagina van LinkedIn is een geweldige manier om het verhaal van uw merk te vertellen en de bekendheid te vergroten. Het is het enige sociale mediaplatform bedoeld voor professionals, waardoor het de ideale plek is om de merkreputatie te verbeteren. Met gemiddeld twee professionals die zich elke seconde aanmelden op het platform, hebben bedrijven de mogelijkheid om contact te maken met een steeds groter aantal prospects.

LinkedIn biedt een overvloed aan functies die u kunt gebruiken om de zichtbaarheid en geloofwaardigheid te verbeteren, zowel als individu als als merk. Door LinkedIn-berichten consistent op het platform te plannen, hebt u het potentieel om een breed publiek te bereiken, zelfs degenen die u niet volgen.

Genereer echte en gekwalificeerde leads

Van alle social media platformen is LinkedIn een van de beste om gekwalificeerde leads te genereren. Naast het plaatsen van informatieve inhoud en het genereren van verkeer naar uw website, kan LinkedIn worden gebruikt om potentiële leads persoonlijk te identificeren, met hen in contact te komen en ze om te zetten in klanten of klanten.

Dit kan door te werken aan een perfecte balans tussen luisteren, analyseren, deelnemen, delen, netwerken en reageren. LinkedIn biedt de mogelijkheid om uw omzet eenvoudig te verhogen door u in staat te stellen te netwerken met potentiële klanten en rechtstreeks naar hen toe te verkopen.

Promoot de producten en diensten van uw bedrijf

Met behulp van een bedrijfspagina op LinkedIn kan elk bedrijf zijn doelgroep bereiken. Het kan ideaal worden gebruikt om de kernwaarden van uw bedrijf te laten zien, te praten over het aanbod van uw merk, leads te koesteren en de zichtbaarheid van alle vacatures die momenteel beschikbaar zijn te verbeteren.

Idealiter moet u een verhouding van 80: 20 in uw inhoud behouden: 80% van uw berichten moet informatief of educatief zijn, terwijl 20% ervan promotie van uw producten moet bevatten. Om een regelmatige stroom van inhoud op uw profiel te behouden, kunt u een inhoudskalender maken en een planningstool voor sociale media voor LinkedIn gebruiken om berichten van tevoren te plannen.

Met LinkedIn kunt u ook gerichte advertenties uitvoeren en uw bedrijf rechtstreeks bij de gewenste doelgroep promoten. Met behulp van de precieze targetingopties kunt u campagnes maken rond duidelijk gedefinieerde doelen, waaronder maar niet beperkt tot leadgeneratie, merkbekendheid, betrokkenheid of bereik.

Zorg voor thought leadership

LinkedIn is een platform waarmee u uzelf kunt vestigen als een branche-expert door de kennis die u bezit te presenteren. U kunt uzelf positioneren als een leider in uw domein door inhoud van hoge kwaliteit te delen, zoals branchespecifieke artikelen en webinars, uw persoonlijke profiel te verbeteren, deel te nemen aan LinkedIn-communities en vragen van mensen te beantwoorden.

Dit netwerkplatform is een vruchtbare bodem voor thought leaders die vertrouwde adviseurs willen worden. U kunt ook netwerken met andere leiders in uw branche en met hen in contact komen. Dit leiderschap en deze reputatie leiden ook langzaam tot het opbouwen van invloed op het platform.

Rangschik uw merknaam op Google

Tegenwoordig is Google de eerste manier die in de hoofden van mensen opkomt wanneer ze naar een bedrijf moeten zoeken. En als u een LinkedIn-pagina heeft, verschijnt de link direct na uw website in de zoekresultaten.

Google houdt behoorlijk van LinkedIn vanwege de enorme netwerkmogelijkheden die het gemakkelijker maken om uw LinkedIn-pagina op Google te laten ranken in vergelijking met uw website of online portfolio. Het is dus ook een goede gewoonte om je website en je blog te koppelen aan je LinkedIn bedrijfspagina.

Maak gebruik van de kracht van LinkedIn Pulse

LinkedIn Pulse is een microblogplatform waar gebruikers artikelen kunnen publiceren. Het is een geweldige manier om uw geloofwaardigheid te verbeteren, een breed publiek te bereiken en een goede reputatie op te bouwen in uw niche. De Pulse-feed is afgestemd op de interesses van elke gebruiker en toont hen inhoud die ze eigenlijk zouden willen zien.

De artikelen die u publiceert, worden dus getoond aan een zeer relevant publiek, waaronder professionals op elk niveau van veel verschillende soorten bedrijven. LinkedIn waarschuwt ook uw connecties telkens wanneer u een bericht publiceert. Op die manier kun je ervoor zorgen dat je berichten niet verloren gaan onder de menigte.

Gebruik LinkedIn-groepen

LinkedIn-groepen kunnen effectief worden gebruikt om in contact te komen met andere relevante marktleiders, beïnvloeders en klanten. U kunt uw eigen LinkedIn-groep maken en lid worden van andere bestaande groepen in uw niche. Met groepen kunt u communiceren met leiders uit uw branche en uit andere niches.

In deze groepen vinden over het algemeen discussies plaats tussen gebruikers en marktleiders, waar u de kans krijgt om uw expertise te laten zien en te communiceren met gelijkgestemde mensen. Binnen de groep kunt u ook berichten naar de leden sturen met behulp van LinkedIn-aankondigingen, die rechtstreeks naar hun e-mailinbox gaan.

Onderzoek concurrenten en hun werknemers

Naast het publiceren van berichten en het opbouwen van professionele connecties met uw klanten, heeft LinkedIn ook andere toepassingen. Het kan effectief worden gebruikt om uw concurrenten en hun werkwijze te onderzoeken.

Gezien het enorme netwerk op het platform, is het veilig om te zeggen dat uw concurrenten hun eigen LinkedIn-pagina hebben waar ze bedrijfsinformatie bijwerken, bedrijfsnieuws en inzichten delen en huidige werknemers presenteren. U kunt analyseren hoe een bepaald bedrijf opereert, wat voor soort inhoud het uitbrengt en hoe het omgaat met zijn werknemers en klanten.

Vind en betrek toptalent

Toptalent over de hele wereld heeft een LinkedIn-profiel en blijft actief op het platform. LinkedIn maakt het ongelooflijk eenvoudig voor werkgevers om in contact te komen met potentiële kandidaten en vice versa. U kunt uw professionele netwerk uitbreiden door verbindingsverzoeken naar ideale prospects te sturen.

Met Behulp van LinkedIn InMail is het mogelijk om de verbindingsverzoeken aan te passen met een notitie, wat super handig is tijdens het inhuren voor uw organisatie. LinkedIn biedt ook premium functies waarmee u prospects sneller kunt vinden. Hiermee kunt u genieten van onbeperkte browsemogelijkheden om zonder beperking nieuwe zakelijke prospects of partners te vinden.

Creëer het meest legitieme professionele netwerk

De belangrijkste reden om LinkedIn te gebruiken om uw bedrijf te laten groeien, ligt in het feit dat het volledig gevuld is met vooruitstrevende professionals die vergelijkbaar zijn met u en die ook hun professionele aanwezigheid willen laten groeien.

De connecties die je maakt op LinkedIn zijn dus veel effectiever dan de volgers op welk ander social media platform dan ook. Het helpt bij het creëren van een unieke cultuur van individuen die het zakendoen voor elkaar gemakkelijker maken.

In een notendop

LinkedIn is door Business Insider uitgeroepen tot het meest vertrouwde social media platform. Steeds meer mensen wenden zich tot het platform om kwaliteitsinhoud te vinden en te delen die als eerlijk en waardevol wordt ervaren. Hierboven staan slechts een paar redenen waarom u vandaag nog uw eigen LinkedIn-pagina zou moeten maken en zou moeten beginnen met het opbouwen van uw professionele netwerk. Veel netwerkplezier!

Blog: onlinesalesguidetip

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.