Terug naar het overzicht

02 mei 2023

LinkedIn introduceert geverifieerde werkreferenties via Microsoft Entra

LinkedIn-gebruikers willen zichzelf geloofwaardiger laten lijken voor andere gebruikers van het professionele sociale netwerk. Nu kunnen ze dit doen door hun werkplek te verifiëren met Microsoft Entra. Met deze nieuwe functie kunnen organisaties Microsoft Entra Verified ID gebruiken om aangepaste digitale werknemers-ID’s te maken die leden aan hun profiel kunnen toevoegen.

Volgens Microsoft kunnen leden van een organisatie hun digitale werknemers-ID van hun organisatie krijgen en delen op LinkedIn. Anderen kunnen het dan op hun profiel bekijken. Met deze digitale id-verificatie voorziet Microsoft een tijd waarin we onze opleiding, vaardigheden en aansluiting op de werkplek digitaal kunnen verifiëren.

Microsoft beschrijft iets dat de driehoek van vertrouwen wordt genoemd en zegt:

“Verified ID is gebouwd op open standaarden voor gedecentraliseerde identiteit, die werkt op een “driehoek van vertrouwen” -model waarbij drie partijen betrokken zijn: een uitgever, een houder en een verificateur. Een organisatie kan bijvoorbeeld optreden als uitgever door een digitale referentie cryptografisch te ondertekenen en deze aan een werknemer uit te geven als een digitale werknemers-ID. Als referentiehouder kan de werknemer besluiten zijn referenties te delen met apps en websites, zoals LinkedIn. Vervolgens kan de verificateur cryptografisch verifiëren dat de digitale werknemers-ID echt is en is uitgegeven door de werkplek die de werknemer claimt. Deze aanpak is een veiligere, handigere en betrouwbaardere manier om digitale informatie op grote schaal te verifiëren.”

Enkele andere toepassingen waarvoor Microsoft geverifieerde ID’s wil gebruiken, zijn achtergrondcontroles, beloningsprogramma’s en meer. Werkgevers kunnen vandaag nog aan de slag met het uitgeven van werknemers-ID’s met Verified ID. Er zijn ook enkele zelfstudies om u op weg te helpen.

Bron: neowin

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.