Terug naar het overzicht

20 maart 2022

Instagram brengt tools uit voor ouders om de activiteit van tieners te volgen

Instagram lanceerde woensdagochtend een “Family Center” met toezichttools voor ouders om de tijd en activiteit van hun kinderen op het platform te volgen.

In het nieuwe Family Center kunnen ouders zien hoeveel tijd hun tieners op Instagram doorbrengen en tijdslimieten instellen.

Ze kunnen ook het gebruik van hun tiener op het platform volgen, inclusief het kunnen bekijken en ontvangen van updates over welke accounts hun tieners volgen en de accounts die hun tieners volgen.

Op Instagram kunnen ouders ook meldingen instellen voor wanneer hun tieners delen dat ze iemand hebben gemeld.

De uitrol van het Instagram Family Center volgt op maanden van toegenomen onderzoek naar de impact van het platform op de veiligheid en geestelijke gezondheid van kinderen, aangewakkerd door de release van intern onderzoek door Facebook-klokkenluider Frances Haugen.

De nieuwe tools die woensdag zijn vrijgegeven, zijn slechts “een stap op een langer pad”, zei hoofd van Instagram Adam Mosseri in een blogpost.

“Onze visie voor Family Center is om uiteindelijk ouders en voogden in staat te stellen hun tieners te helpen bij het beheren van ervaringen in Meta-technologieën, allemaal vanaf één centrale plek,” zei Mosseri.

De tools worden voor het eerst gelanceerd in de VS, met plannen om “in de komende maanden” wereldwijd uit te rollen, aldus de blogpost.

Meta kondigde ook tools voor ouderlijk toezicht aan voor zijn virtual reality (VR) -services op Quest die in de komende maanden zullen worden geïntroduceerd.

Meta stelt ouders in staat om te voorkomen dat tieners toegang krijgen tot functies waarvan ze denken dat ze niet geschikt zijn voor hun leeftijd door een “Ontgrendelpatroon” op de Quest-headset te gebruiken om de toegang tot die apps automatisch te vergrendelen. Meta stelt gebruikers al in staat om een ontgrendelingspatroon te maken als een manier om extra beveiliging op de headset-apparaten te bieden.

In mei zal het bedrijf een stap verder gaan door tieners automatisch te blokkeren van het downloaden van “IARC-geclassificeerde leeftijdsongepaste apps”, aldus de blogpost.

Meta zal ook een Ouderdashboard lanceren voor zijn VR-services dat supervisietools zal hosten die zullen linken naar het account van de tieners op basis van toestemming van beide kanten.

Bron: thehill

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.