Terug naar het overzicht

15 april 2021

Welke apps bevat Microsoft 365?

Toen Microsoft begon met Office-producten, waren er maar een handjevol: Word, Excel, PowerPoint. Hoewel de meeste consumenten nog steeds dezelfde set gebruiken, is Microsoft Portfolio uitgebreid tot meer dan 20 apps onder de merknaam Microsoft 365. In dit bericht kijken we naar de lijst met apps die Microsoft 365 bevat.

Wat is Microsoft Office 365?

Microsoft 365 logo

In eenvoudige bewoordingen is het de volledige versie van Office die alle producten biedt en op een computer kan worden geïnstalleerd. Het kan ook worden geïmplementeerd op een Enterprise-computer met behulp van de Microsoft Endpoint Configuration. Het is een combinatie van applicaties en services.

Welke apps bevat Microsoft 365?

Hoewel de kernapps en services van Microsoft 365 Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneNote, OneDrive en Microsoft Teams omvatten, zijn er veel extra apps en services.

Microsoft-365
  • Apps: Word, Excel, PowerPoint OneNote, Publisher (alleen pc), Access (alleen pc).
  • E-mail en agenda: Outlook, Exchange en boekingen.
  • Vergaderingen en spraak: Microsoft Teams met ondersteuning voor audio- en telefoonsysteem
  • Sociaal en intranet: Sharepoint en Yammer
  • Bestanden en inhoud: OneDrive, lijsten, formulieren, stream en Sway
  • Werkbeheer: Power Apps, Power Automate, Power Virtual – Agenten voor team, planner en taken.

Naast deze apps zijn er services en add-ons, zoals My Analytics, Power BO Pro, Admin Center, InTune, Endpoint Configuration Manager, identiteitstoegangsbeheer, bescherming tegen bedreigingen, enzovoort. U kunt de volledige lijst bekijken in het vergelijkingsplan.

Microsoft Word

Word is tegenwoordig een van de meest populaire tekstverwerkings- en tekstbewerkingsprogramma’s. Het wordt gebruikt door studenten, bedrijven en de overheid. Het is ook het programma bij uitstek voor veel auteurs in de wereld van vandaag. Het is beschikbaar in tabletversies en online versies. Word wordt vaak gebruikt om pagina’s in boeken en andere documenten te maken. Het wordt ook gebruikt om cv’s te maken.

Microsoft Excel

Excel is een van de krachtigste Microsoft Office-applicaties en een van de meest gebruikte wereldwijd. Excel is gunstig voor particulieren en bedrijven die op grote schaal cijfers moeten beheren, dankzij op verschillende manieren cijfers crunchen. Het is ook goed voor het manipuleren en analyseren van gegevens, en u kunt zonder veel moeite professioneel ogende grafieken en diagrammen maken. Met het programma kunt u met verschillende soorten spreadsheets tegelijk werken en een breed scala aan diagrammen, grafieken en modellen maken die kunnen worden gebruikt om u te helpen uw gegevens beter te begrijpen.

Power Point

Microsoft PowerPoin is een programma voor het ontwerpen van presentaties. Hiermee kunt u diapresentaties maken die worden uitgevoerd met geluid, video en animatie. U kunt ook diavoorstellingen en films maken. Het heeft de mogelijkheid om prachtige presentaties te maken en is een essentieel hulpmiddel voor het maken van presentaties en een handig hulpmiddel voor bedrijven.

OneNote

Microsoft OneNote is veel meer dan alleen een notitie-app. Het is een organisatorische tool waarmee u alle informatie, ideeën en taken die u belangrijk vindt, kunt verzamelen en delen. OneNote is een volledige applicatie op zich – beschikbaar voor Mac, pc, Windows-tablets en telefoons – en u kunt het gebruiken om projecten, vergaderingen en andere activiteiten te schetsen, te brainstormen, te organiseren, te delen en samen te werken.

Publisher (alleen pc)

Microsoft Publisher is een desktop publishing-software waarmee u verschillende dingen kunt maken, zoals posters, flyers en wenskaarten. Het maakt deel uit van Microsoft Office en wordt gebruikt om documenten van professionele kwaliteit te maken, waaronder nieuwsbrieven, brochures, posters, flyers, wenskaarten en meer. U kunt het zelfs gebruiken om interactieve pdf’s en e-mailnieuwsbrieven te maken. Met de intuïtieve ontwerp- en lay-outtools van de uitgever kunt u uw verhaal vertellen op een manier die gemakkelijk te delen en af ​​te drukken is.

Access (alleen pc)

Microsoft Access is een databasetoepassing die deel uitmaakt van de Microsoft Office-suite met softwareproducten. Het is een uitgebreide en krachtige tool waarmee gebruikers aangepaste databases kunnen bouwen om allerlei soorten informatie bij te houden, of het nu gaat om financiële informatie, klantrecords, een persoonlijk adresboek of een lijst met favoriete tv-programma’s. Er is geen server voor nodig. Enkele van de functies zijn importeren en exporteren, filteren, automatisch bijwerken, exporteren, afdrukken, enz.

Outlook

Microsoft Outlook is een e-mail- en planningsprogramma dat e-mails, afspraken, contacten en andere persoonlijke gegevens van gebruikers organiseert en opslaat. Men kan het ook gebruiken om taken en vergaderingen te beheren en de communicatie tussen collega’s te stroomlijnen. Het is een krachtig e-mail-, agenda- en taakbeheersysteem,

Exchange Server

Microsoft Exchange is een service die door veel bedrijven wordt gebruikt om e-mails, afspraken en andere belangrijke documenten uit te wisselen en op te slaan. Deze webgebaseerde e-mailservice kan uw bedrijf of vriendengroep helpen om meer georganiseerd te zijn en ervoor te zorgen dat iedereen op de hoogte is van wat er gebeurt. Microsoft Exchange biedt services zoals e-mail, agenda, contacten, taken, notities en nog veel meer. Het heeft twee versies: Office 365 Exchange online en Microsoft Exchange Server. De online versie is degene die werkt in de cloud en biedt alle functies die beschikbaar zijn in de serverversie.

Bookings

Microsoft Bookings is een online boekingstoepassing waarmee u uw planning kunt beheren en uw afspraken kunt bijhouden. Boekingen is een manier om met uw medewerkers te communiceren en geeft u de mogelijkheid om samen te werken met externe bedrijven. Het is ook een manier om betalingen te beheren, aangezien de service is geïntegreerd met online betalingsprocessors. Dit is een geweldig hulpmiddel voor bedrijfseigenaren met een eigen klein bedrijf, omdat het uw werknemers kan helpen bij het beheren van hun planningen, u meer transparantie krijgt en uw bedrijf als geheel verbetert.

Sharepoint

De SharePoint Server is een tool die wordt gebruikt om documenten en informatie op te slaan, te ordenen en te delen. Het kan u helpen efficiënter te werken door uw taken te stroomlijnen en het gemakkelijk te maken om rapporten en presentaties te delen met anderen in uw organisatie. Maar met zoveel functies en mogelijkheden is het niet het gemakkelijkste product om te leren, vooral als je er weinig of geen ervaring mee hebt.

Yammer

Microsoft Yammer is een cloudgebaseerde sociale netwerktoepassing voor bedrijven. Hiermee kunnen medewerkers groepen maken rond een onderwerp of project en met elkaar communiceren. Gebruikers hebben ook toegang tot de gegevens van de app via API’s en kunnen deze in hun eigen systemen integreren.

OneDrive

Microsoft OneDrive ontworpen met consumenten en studenten in gedachten, is Microsoft’s OneDrive een cloudopslagoplossing waarmee u bestanden kunt opslaan, synchroniseren en delen tussen uw apparaten. OneDrive wordt geleverd met 15 GB gratis opslagruimte (wat genoeg is om een ​​paar honderd foto’s, een handvol documenten en enkele video’s op te slaan), en je kunt tot vijf extra gratis gigabytes verdienen door vrienden naar de service te verwijzen. Hoewel dat misschien niet veel opslagruimte lijkt, is OneDrive ideaal voor kleine bedrijven met een beperkt budget die geen extra geld willen uitgeven aan dure abonnementen op cloudopslag, aangezien het 1 TB opslag biedt.

Lists

Microsoft Lists lijkt op takenlijsten. Het is een snelle en gemakkelijke manier om op te nemen, prioriteiten te stellen en te delen wat u moet onthouden. Het is beschikbaar voor het Enterprise- en Business-segment en stelt hen in staat om aangepaste sjablonen te bouwen, te integreren met de Power-app, automatisering toe te voegen, enzovoort.

Forms

Microsoft Forms is een online enquêtetool die is geïntegreerd in de Microsoft Office 365 Suite. Het biedt een breed scala aan opties voor het maken van enquêtes. Eenmaal gebouwd, kunt u enquêtes delen via e-mail of sociale media, en gebruikers kunnen worden uitgenodigd om te reageren met hun Microsoft-accounts.

Stream

Microsoft Stream is een cloudgebaseerde videodienst voor bedrijven die is ontworpen om de communicatie en samenwerking tussen teams te verbeteren. Net als Slack combineert Microsoft Stream videoconferenties, realtime berichtenuitwisseling en het delen van bestanden op één plek.

Sway

Microsoft Sway Er zijn verschillende manieren om een ​​mooi, professioneel ogend rapport, presentatie of andere documenten te maken, maar Microsoft Sway is de gemakkelijkste, beste en meest efficiënte manier om dit te doen. Sway is een geïntegreerde werkomgeving waarmee u eenvoudig een verzameling afbeeldingen, documenten en andere inhoud op één webpagina kunt maken en presenteren, die perfect is voor presentaties. U hoeft niets nieuws te leren om Sway te gebruiken. Het is snel en eenvoudig, en het werkt met uw Microsoft Office-bestanden.

Power Apps

Microsoft Power Apps is een service die gebruikers een manier biedt om aangepaste oplossingen voor moderne bedrijven te creëren. Het geeft gebruikers de mogelijkheid om Office 365, SharePoint, OneDrive en andere zakelijke services rechtstreeks in één applicatie te gebruiken. Het is een geweldige manier om elke app of document voor iedereen in het bedrijf toegankelijk te maken. Power Apps is ontworpen om het gemakkelijk te maken om informatie in een vorm te krijgen die gebruikers gemakkelijk in hun dagelijkse leven kunnen gebruiken.

Power Automate

Microsoft Power Automate is de nieuwste van Microsoft in de reeks automatiseringstools. Met automatiseringstools kan de gebruiker andere programma’s beheren, uitvoeren en besturen met behulp van scripts. Microsoft Power Automate is een softwareprogramma waarmee u verschillende taken van Microsoft-toepassingen kunt automatiseren en uitvoeren, waaronder Microsoft Office. Het is gemakkelijk te installeren en te gebruiken, en u kunt een geheel nieuwe taak maken zonder enige programmeerervaring. Dit softwareprogramma wordt hoog gewaardeerd en heeft veel positieve recensies.

Power Virtual Agents for Teams

Power Virtual Agents voor Teams is een nieuwe tool voor Microsoft Office 365 waarmee kleine bedrijven hun klantenservice beter kunnen beheren. Met de nieuwe tool kun je geautomatiseerde agents maken, die kunnen worden aangepast om te reageren, net zoals een mens dat zou doen. Deze agenten kunnen worden toegewezen om te reageren op e-mails, telefoontjes en chatberichten van klanten, waardoor het gemakkelijk wordt om communicatie op gang te brengen zonder tijd te verliezen. Met Power Virtual Agents for Team kunt u bijvoorbeeld een geautomatiseerde klantenservicemedewerker maken die vragen van klanten kan beantwoorden, afspraken kan plannen of bestelinformatie kan verstrekken.

Planner

Microsoft Planner is de bijbehorende Office-app voor het beheren van planningen en taken. Het is een webgebaseerde planner met een schone en intuïtieve gebruikersinterface. Met Planner kunnen gebruikers gemakkelijk taken, vervaldatums, prioriteiten en bijlagen maken. U kunt uw taken met collega’s delen en hen uitnodigen om met u samen te werken. Met de app kun je meerdere plannen maken voor verschillende projectteams.

Al deze kunnen met een kleur worden gecodeerd om de taken op de webinterface te onderscheiden. U kunt een taak aan een specifieke persoon toewijzen en ook vervaldatums, herinneringen en opmerkingen aan een taak toevoegen. De planner biedt ook de mogelijkheid om uw Google Agenda-accounts te synchroniseren, zodat u taken in uw Google Agenda- en Microsoft Planner-accounts kunt synchroniseren.

ToDo

Microsoft ToDo is een nieuwe app voor taakbeheer van Microsoft. Het heeft een schone, aantrekkelijke en gebruiksvriendelijke interface en werkt op al uw Windows-apparaten, Android-apparaten en internet. Het heeft vergelijkbare mogelijkheden als andere populaire apps voor taakbeheer, zoals Trello, maar met een meer bekende Microsoft-interface.

Microsoft 365-abonnementen

Microsoft 365 wordt geleverd in verschillende abonnementen, omdat niet alle producten in de smaak zullen vallen en in gebruik zullen komen voor algemene consumenten. Er zijn vier plannen:

  1. Thuis
  2. Bedrijven
  3. Opleidingen, en
  4. Onderneming.

1] Home

Microsoft 365 Home is een softwarepakket, services en apparaten die beginnen met een Office 365-abonnement en extra beveiliging toevoegen voor gezinnen en apparaten. Als u een gezin van vijf bent, kunt u Office 365 Home krijgen, dat Office-toepassingen biedt op maximaal vijf pc’s of Macs, vijf tablets en vijf smartphones. Microsoft 365 Home bevat ook beveiligingsfuncties voor gezinnen, zoals ouderlijk toezicht, een webfilterservice en back-up en herstel van apparaten. De apps zijn onder meer Word, Excel, PowerPoint, OneDrive, Outlook, OneNote en Skype.

2] Zakelijk

Ben jij een van de vele zakelijke professionals die dagelijks Microsoft Office en Outlook gebruiken, dan heb je wellicht wel eens gehoord van Microsoft 365 Business. Deze Office 365 Business-softwaresuite Microsoft Home + Teams, Exchange, OneDrive, SharePoint, Intune en Azure Information Protection

3] Education

Microsoft 365 Education is de nieuwe cloudgebaseerde suite van Microsoft die docenten en leerlingen helpt samen te werken en hun potentieel te benutten. Docenten kunnen Office 365 Education gebruiken om lesplannen, opdrachten en tests te maken en te delen, studenten te beheren en het gedrag in de klas te volgen. Studenten hebben Word, Excel en PowerPoint binnen handbereik en tools voor het maken van notities en samenwerking waarmee ze kunnen leren, onderzoeken en creëren.

4] Enterprise

Microsoft 365 Enterprise combineert Office 365 Enterprise, Windows 10 Enterprise en Enterprise Mobility + Security. Het heeft alles en is bedoeld voor een organisatie die volledig afhankelijk is van de

Ik hoop dat het bericht informatief genoeg was om je een duidelijk idee te geven van de lijst met apps die Microsoft 365 bevat, en hoe elk ervan nuttig kan zijn wanneer je het nodig hebt.

Bron: thewindowsclub

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.