PowerPoint Live in Microsoft Teams

Microsoft heeft zijn PowerPoint Live in Microsoft Teams, zijn videovergaderings- en chatsoftware uitgerold, en wil nu aan zijn 115 miljoen gebruikers uitleggen hoe ze het daadwerkelijk kunnen gebruiken om presentaties te verbeteren.

Tijdens de Microsoft Ignite-conferentie van vorige maand onthulde het bedrijf PowerPoint Live, Microsoft’s versie van klassieke PowerPoint voor een wereld waarin Teams het platform is voor vergaderingen op afstand.

Met PowerPoint Live hoeven Teams-gebruikers geen PowerPoint-deck te openen en het scherm van hun pc met een publiek te delen. In plaats daarvan kan de presentator PowerPoint Live gewoon openen in Teams om een presentatie te geven.

Ontdek PowerPoint Live in de nieuwe Share Content-ervaring in Microsoft Teams-vergaderingen

Start gewoon een Teams-vergadering om aan de slag te gaan. In plaats van een PowerPoint-deck te openen en uw scherm te delen, kunt u de voordelen van PowerPoint Live ontgrendelen door een bestand te kiezen in het PowerPoint Live-gedeelte van de nieuwe en verbeterde Share-inhoud in Teams.

Presenteer met vertrouwen in uw eentje of als team

Bij het presenteren is het kunnen delen van uw inhoud slechts een van uw behoeften. Om succesvol te zijn, wil je tijdens het presenteren ‘de zaal kunnen lezen’, zodat je niet alleen je inhoud kunt aanleveren, maar je ook kunt aanpassen op basis van de reacties en lichaamstaal van het publiek. Met PowerPoint Live in Microsoft Teams ziet u alles wat er gebeurt op één plek, terwijl u ook kunt zien wat u te wachten staat om overgangen naadloos te laten verlopen.

  • Presentatorweergave geeft u alle tools om zelfverzekerd te presenteren – Met PowerPoint Live heeft u volledige controle over uw inhoud. De weergave die u als presentator ziet, is alleen van u – bekijk notities, neem deel aan chats en bekijk uw publiek – alles in één paneelweergave. Met deze privéweergave kan de presentator alles op één plek zien, terwijl het publiek alleen de actieve dia ziet. Bekijk bijvoorbeeld een dia en daarnaast uw dia-aantekeningen, zodat uw gesprekspunten nooit ver weg zijn. Met behulp van de miniatuurstrip kunt u zien welke dia’s er hierna komen en er een naartoe springen. Met de rasterweergave kunt u gemakkelijk uw plaats in een grote presentatie vinden.
  • Naadloze overgang tussen presentatoren – Als u co-presentatoren heeft, kunnen ze naadloos “controle nemen” en krijgen ze ook direct toegang tot de Presenter-weergave. Controle kan ook gemakkelijk worden gedeeld tussen een willekeurig aantal presentatoren, dus geen gedoe meer tijdens de presentatie om de controle aan iemand anders te geven, of erger nog, iemand vragen om voor u naar de volgende dia te gaan.
  • De nieuwe Presenter-modus geeft je het gevoel dat je samen in de kamer bent – Presentatiemodus is de nieuwste innovatie in Microsoft Teams waarmee je kunt aanpassen hoe je videofeed en inhoud aan het publiek worden weergegeven. Het zien van de spreker kan de cognitieve overbelasting voor uw publiek verminderen, omdat zij uw non-verbale signalen kunnen lezen en meer gefocust kunnen blijven met u als hun visuele gids. De presentatiemodus is een geweldige aanvulling op PowerPoint Live in Teams die uw presentatie meeslepend en boeiend maakt.

PowerPoint Live In Teams maakt inclusieve en boeiende ervaringen voor uw publiek mogelijk

Het is net zo belangrijk dat het publiek zich betrokken en betrokken voelt tijdens een presentatie. Vaak hebben mensen in het publiek verschillende behoeften: sommigen willen kunnen zien wat er te wachten staat, terwijl anderen naar de vorige dia’s moeten verwijzen of de weergave moeten wijzigen in een weergave met hoog contrast, zodat ze beter kunnen zien. Met PowerPoint Live in Teams willen we ervoor zorgen dat u over de juiste tools beschikt om te communiceren, betrokken te zijn en mee te werken op een manier die bij uw behoeften past.

  • Interactieve presentaties helpen uw publiek te betrekken – PowerPoint Live in Microsoft Teams moedigt deelnemers aan om te communiceren met inhoud zoals hyperlinks en video’s. Dit herdefinieert de manier waarop mensen omgaan met presentaties. Het helpt niet alleen de aandacht van kijkers vast te houden, maar stelt bezoekers ook in staat de inhoud in hun eigen tempo te consumeren.
  • Met de nieuwste Live Reacties in Microsoft Teams-vergaderingen kunnen alle aanwezigen emoji’s gebruiken om in realtime reacties op de presentatie te delen. Deze reacties helpen bij het bevorderen van inclusiviteit in de vergadering terwijl de toon vrolijk en interactief blijft.
  • Hifi-kijkervaring die is afgestemd op de behoeften van uw publiek – Of ze nu deelnemen via een mobiele telefoon of 8k-monitor, elke deelnemer ervaart de presentatie die is geoptimaliseerd voor hun schermtype. De tekst en afbeeldingen zijn scherp, animaties en overgangen zijn vloeiend – en dat terwijl er aanzienlijk minder bandbreedte wordt gebruikt dan normaal nodig is bij het delen van schermen. Dus zelfs deelnemers met slechte netwerkverbindingen kunnen nog steeds genieten van de presentatie. Door minder bandbreedte te gebruiken, kunnen deelnemers ook video’s inschakelen en elkaar zien, wat vooral belangrijk is tijdens het werken op afstand.
  • Toegankelijke inhoud zorgt voor een beter begrip voor uw publiek – PowerPoint Live in Microsoft Teams geeft deelnemers toegang tot de gedeelde inhoud via schermlezers. Bovendien is er een modus met hoog contrast voor alle inhoud beschikbaar voor elke deelnemer om privé te kiezen op hun apparaat. Deze modus met hoog contrast in PowerPoint Live is binnenkort beschikbaar.

Bron: excelandflourish