Terug naar het overzicht

17 maart 2021

Wat is Microsoft Power Automate? Hoe zit het met Microsoft Flow?

Power Automate… Microsoft Flow… heeft ons veel twijfels doen rijzen over deze enorm verwante namen. Je hebt misschien onderzoek gedaan en nu ben je meer verdwaald dan voorheen. Vraag je je af wat hun verschillen zijn? Zijn ze echt dezelfde tool? Waar zijn die voor? In dit bericht vind je alles wat je moet weten over Power Automate (en standaard Microsoft Flow).

Wat is Power Automate?

Power Automate is een nieuw bedrijfssysteem van Microsoft waarmee al onze data-analyse en applicaties geautomatiseerd kunnen worden geïntegreerd en gesynchroniseerd, met als doel de productiviteit en bedrijfsefficiëntie te verhogen.

Deze online dienst laat naast het automatiseren van processen en taken op een eenvoudige en intuïtieve manier ook een functionele flow toe zonder de noodzaak om code te ontwikkelen (of met een minimum aan code). Met Power Automate kunt u twee of meer applicaties (hetzij vanuit Office 365 of van derden) met elkaar verbinden en acties uitvoeren die de meest routinematige bedrijfsprocessen automatiseren.

Enkele van de functies van deze tool zijn om gegevens tussen systemen te verplaatsen, herinneringen over taken te verzenden, gegevens van elke API te ondersteunen, taken vanaf een lokaal apparaat te automatiseren …

Wat was Microsoft Flow?

Microsoft Flow was een Office 365-tool gericht op het verbeteren van de productiviteit van werknemers door meerdere taken te automatiseren en door verschillende cloudtoepassingen en -services te combineren. De creatie van deze geautomatiseerde workflows bood de mogelijkheid om meldingen te ontvangen, bestanden te synchroniseren, gegevens te verzamelen …

Ten slotte besloot Microsoft om die tool een andere naam te geven en op te nemen in het Power Platform, zodat het onderdeel werd van de Microsoft Power Automate-structuur.

Hoe gebruik ik Microsoft Power Automate?

Aan de slag gaan met Power Automate is eenvoudig, u heeft alleen een e-mailadres en een webbrowser nodig. De eerste stap is om u gratis te registreren en u bent klaar om te beginnen.

De app wordt geleverd met kant-en-klare sjablonen en aanbevelingen waaraan applicaties kunnen worden gekoppeld. De navigatie is erg intuïtief, wat het perfect maakt voor gebruikers met weinig of geen programmeerkennis.

Van daaruit kunt u een stroom maken die de gegevens van een potentiële klant meeneemt naar Dynamics, tweets vastleggen met bepaalde parameters en deze automatisch retweeten, documentbijlagen opslaan in e-mails op OneDrive of SharePoint, meldingen ontvangen op uw mobiele apparaat … De lijst is eindeloos.

Conectores-Power-Automate-1024x502

Wat zijn connectoren in Power Automate?

Een ander groot voordeel van Power Automate is de totale integratie met andere diensten van Microsoft of derden. De connectoren zijn verantwoordelijk om dit mogelijk te maken en is dat de tool bijna 300 voorgedefinieerde connectoren heeft, waaronder Sharepoint, Outlook, Mailchimp, GitHub, Dropbox, YouTube, WordPress …

Deze lijst wordt steeds groter en stelt ons in staat om met data in de cloud of on-premise te werken. Als geen van deze connectoren aan onze behoeften voldoet, kunnen we bovendien een aangepaste.

Om ze beter te begrijpen, hebben we drie duidelijke termen nodig:

Triggers

Zij zijn degenen die de workflow starten. Het kan een nieuwe e-mail zijn, wanneer een nieuw document wordt opgeslagen of een nieuwe video op uw YouTube-kanaal. Elke connector heeft minimaal één trigger.

Acties

Als het proces al is begonnen, moeten we bepalen welke acties we moeten ondernemen. Upload bijvoorbeeld een bestand naar OneDrive, start een goedkeuringsproces, wanneer we een e-mail ontvangen van een specifieke persoon… Elke stroom heeft een of meer acties.

Verbindingen

Het derde element verwijst naar wanneer we twee applicaties willen verbinden, omdat de tool om de inloggegevens vraagt ​​van elke applicatie die we willen verbinden. Deze zijn versleuteld met Microsoft-beveiliging en kunnen eenvoudig worden verwijderd wanneer we maar willen.

Voordelen van het gebruik van Microsoft Power Automate

Productiviteit verhogen

U kunt tijdbesparende workflows creëren, van individuele taken tot grootschalige systemen. Dit alles met perfecte integratie via honderden voorgedefinieerde connectoren.

Snellere en veiligere automatisering

U hebt de mogelijkheid om alle gebruikers die u overweegt veilige workflows te laten creëren dankzij een begeleide ervaring met alleen programmeren. Dit vergemakkelijkt de automatisering van robotprocessen (RPA).

Slimme workflows

U kunt nu handmatige taken automatiseren die veel tijd kosten dankzij de mogelijkheden die kunstmatige intelligentie biedt. Hierdoor heeft u meer tijd om u te concentreren op andere strategische taken die meer investeringen vergen.

Hier is een video om te zien waar Microsoft Power Automate over gaat:

Bron: plainconcepts

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.