Terug naar het overzicht

15 maart 2021

Met Microsoft Teams kunnen gebruikers nu eenvoudig uitnodigingen voor vergaderingen delen

Microsoft Teams introduceert een nieuwe update waarmee gebruikers eenvoudig uitnodigingen voor vergaderingen kunnen delen met hun collega’s. Twitter-gebruiker Shawn Harry zag de functie voor het eerst en deze is nu beschikbaar in de Windows- en macOS-desktop-apps van Teams en op internet.

Voorafgaand aan deze update moesten de organisatoren een agenda-item maken door alle details in te vullen om de link Nu vergaderen te krijgen voor een ad-hoc Teams-vergadering. Dit was inderdaad geen vlotte workflow voor mensen die snel een vergaderlink willen kopiëren en deze via Teams-kanalen of chats willen verspreiden.

Deze release heeft het proces nu vereenvoudigd door de mogelijkheid te introduceren om directe uitnodigingen voor vergaderingen te maken in Microsoft Teams. De app heeft nu een nieuw fly-outpaneel toegevoegd aan de Meet-knop op het tabblad Agenda, met opties om de vergadering onmiddellijk te starten of een vergaderingslink te krijgen voor toekomstig gebruik. De organisatoren kunnen de link ook vooraf kopiëren en delen met andere deelnemers, die ze kunnen gebruiken om deel te nemen aan de sessie. Deze optie is beschikbaar voor of tijdens de vergadering.

De nieuwe optie voor direct vergaderen is een welkome aanvulling, en het zal het zowel voor docenten als organisatoren van vergaderingen gemakkelijker maken. Houd er rekening mee dat deze update geleidelijk wordt uitgerold naar alle Teams-gebruikers en begin april algemeen beschikbaar zou moeten zijn. Laat het ons weten in de reacties hieronder als u denkt dat deze functie uw productiviteit zal helpen verhogen.

Bron: onmsft

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.